Cea mai rapidă Skoda din istorie a împlinit 10 ani. Știați despre recordul de viteză stabilit de Octavia RS Bonneville Special?

de Paul Cosma
Vineri, 20.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În data de 19 august 2011, Skoda stabilea un nou record de viteză pentru categoria mașinilor de producție echipate cu motor supraalimentat de 2.0 litri. La 10 ani de la acel moment, constructorul a decis să recondiționeze exemplarul Octavia RS Bonneville Special.

În urmă cu 10 ani, divizia britanică a celor de la Skoda a modificat un exemplar Octavia RS de serie pentru a dezvolta peste 600 de cai putere

Modificările aduse au inclus o turbină mai mare, un nou sistem de injecție (8 injectoare), un nou radiator și un intercooler mai mare. 

Rezultatul? Exemplarul Octavia RS Bonneville Special a stabilit un record de viteză de 365.4 km/h, care încă nu a fost doborât, potrivit celor de la Skoda. 

Pentru a celebra momentul, divizia Skoda UK a decis să recondiționeze mașina și să o includă în colecția de vehicule speciale. 

Via Skoda

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Frumos din partea VW că au lăsat Skoda să se dezvolte.

    Spre diferență Renault a folosit Dacia, doar ca o muu de muls.

    Bravo Skoda, şi să vedem şi un record cu o versiune PHEV sau BEV.
    10 10
  • Uau ! Nu as fi crezut o caroserie de compacta obisnuita fabricata in 2011 capabila de 360 + km/h. E limpede, puterea motorului e singura care poate determina asemenea performante. Daca masina mai poate fi virata, franata sau daca amortizoarele functioneaza optim ... asta e alta discutie. Felicitari Skoda ! (nu-mi amintesc ca in epoca sa se fi vorbit despre acest record)
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru