Celebra Alfa Romeo SZ, restaurată complet de divizia FCA Heritage

de Alexandru Monenciu
Vineri, 01.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia FCA Heritage a restaurat complet un exemplar Alfa Romeo SZ. Mașina în cauză a fost folosită ca mașină de teste pe circuitul Balocco și pentru primele sesiuni foto oficiale ale acestui model.

Legendarul model Alfa Romeo SZ (Sprint Zagato), poreclit și "Il Mostro", a debutat în 1989, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Deși poartă numele celebrei case de design, modelul italian nu a fost dezvoltat de Zagato.

Până în 1991 au fost asamblate 1.036 de exemplare, toate fiind vopsite în nuanța Rosso Alfa 130 cu plafonul finisat în Grigio Scuro. A existat și o variantă cabrio, denumită RZ, care a fost replicată în 278 de unități.

Acum, un exemplar SZ a fost restaurat complet de către divizia FCA Heritage. Mașina în cauză a fost folosită ca mașină de teste pe circuitul Balocco și a fost chiar vedeta primelor sesiuni foto ale acestui model. Volanul cu inel din lemn și ceasurile de bord cu fundal alb se regăsesc doar pe acest exemplar.

Sub capota fiecărei Alfa Romeo SZ se afla un motor V6 de 3.0 litri care, atunci când era nou, dezvolta 210 cai putere și 245 Nm cuplu. În aceste condiții, mașina atingea 100 de km/h în 7.0 secunde, iar viteza maximă ajungea la 245 km/h.

via FCA Heritage

Comentarii (1)

  • pete pe volan
    şuruburi vizibile...
    treabă italienească.
    Pe o maşină germană nu o să vezi niciodată aşa ceva.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru