CEO-ul Aston Martin: “Nu căutăm investitori noi, dar asta nu înseamnă că nu există interes”

de Paul Cosma
Luni, 09.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Aston Martin, Andy Palmer, a declarat că producătorul britanic nu caută investitori noi, după ce presa a speculat că miliardarul canadian Lawrence Stroll – cel care deține echipa Racing Point din Formula 1 – ar fi interesat de un pachet consistent de acțiuni la Aston Martin. “Nu căutăm investitori noi, dar asta nu înseamnă că nu există interes,” a spus Palmer.

Aston Martin a inaugurat de curând noua fabrică din Țara Galilor, acolo unde va produce și DBX, primul SUV din istoria sa. Britanicii speră că noul model va revitaliza vânzările, după ce rezultatele pe primele 9 luni au indicat pierderi de circa 100 de milioane de euro.

Pe fondul perioadei mai slabe pe care o traversează Aston Martin, presa britanică a speculat că Lawrence Stroll, miliardarul canadian ce deține echipa de Formula 1 Racing Point, ar fi interesat să cumpere un pachet consistent de acțiuni la producătorul din Gaydon.

“Cu siguranță nu căutăm investitori noi în mod activ. Dar asta nu înseamnă că nu există un interes,” a declarat Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, întrebat fiind despre posibilitatea aducerii unui nou investitor în cadrul companiei.

În primele 9 luni din 2019, producătorul a înregistrat pierderi totale (înainte de taxe) de circa 100 de milioane de euro. Aston Martin pune pierderile pe seama vânzărilor slabe ale lui Vantage, model ce a fost cumpărat de doar 878 de clienți în Europa, în primele trei trimestre.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru