Claudiu David a pilotat un Citroen C2 R2

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 30.08.2007
Pilotul roman de raliu Claudiu David a testat un model Citroen C2 R2, bolid care poate ajunge pana la 60.000 de euro.

Claudiu David, singurul pilot roman care concureaza anul acesta in mondialul de raliuri, a testat, inaintea Raliului Barum Cehia (etapa din campionatul IRC), un Citroen C2 R2. Invitatul special al testului organizat de Citroen Sport a fost Simon Jean Joseph, campion de raliuri al Frantei in 2003 si campion european in 2004, actualmente pilot de uzina Citroen in IRC (Intercontinental Rally Challenge).

Testele cu Citroen C2 R2 au avut loc langa orasul Zlin, in Cehia, pe proba speciala pe care pilotii inscrisi in Barum Rally 2007 au avut programat shakedown-ul. Simon Jean Jospeh, care a luat startul in etapa de IRC cu un Citroen C2 Super 1600, a facut mai intai o prezentare tehnica a masinii urcand apoi la volanul micului bloid alaturi de Claudiu David in dreapta.

Pilotul roman, castigatorul cupei Dodge la editia FIA GT desfasurata la BUcuresti, a declarat: "Am stat in dreapta lui Simon Jean Joseph si am incercat sa vad cum se comporta masina pe asfalt, ce stil de pilotaj adopta si sa adun cat mai multe informatii despre traseu."

Dupa prezentarea masinii, facuta de Simon Jean Joseph, a fost randul lui Claudiu David sa piloteze C2-ul pe asfalt.

Proba speciala, ceva mai lunga de doi kilometri, a fost una tehnica cu o suprafata alunecoasa, in special pe viraje, pentru ca in shakedown-ul oficial pentru Barum Rally pilotii au aruncat mult noroi de pe margine.

La finalul sesiunii de teste, organizata de Citroen Sport, David a concluzionat: "Pe asfalt masina este ascultatoare, previzibila, nu surprinde si asta o face usor de pilotat. Mi-a facut o placere deosebita sa testez C2-ul in regim de cursa. Am folosit acelasi set-up ca si Simon Jean Joseph si nu am simtit nevoia sa fac vreo modificare. Am incercat doar sa-mi schimb putin stilul meu de pilotaj, eu fiind obisnuit cu o masina cu tractiune integrala. Dupa primii kilometri de acomodare nu am simit decat un singur lucru. Ca nu vreau sa ma mai dau niciodata jos din ea”, a mai spus pilotul OMV PETROM.

Citroen C2 R2 este echipat cu un propulsor de 1592 cmc care dezvolta 185 CP la 7.200 rpm si un cuplu motor de 175 Nm la 5.000 rpm. Modelul, care se bucura de succes si in Campionatul de Raliuri al Romaniei, are un pret care porneste de la 47.500 Euro si poate ajunge, cu dotari suplimentare, la aproape 60.000 Euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru