Claudiu David incepe bine Raliul Japoniei

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.10.2007
Echipajul romanesc din WRC, Claudiu David/Mihaela Beldie, a terminat in puncte prima zi de intreceri din Japonia.

Echipajul Claudiu David / Mihaela Beldie a inceput excelent Raliul Japoniei. Dupa 10 probe speciale echipajul OMV Bixxol se afla pe locul 8 în clasamentul P-WRC (dedicat masinilor de grupa N).

10 probe speciale totalizand 106.8 km si o etapa de 465 km. Asta a fost ziua intai din Raliul Japoniei pentru primul echipaj romanesc care a luat vreodata startul in Tara Soarelui Rasare. Echipajul OMV Bixxol, plecat al 27-lea pe lista de start, a reusit sa-si imbunatateasca timpii constant, in evolutia pe o suprafata extrem de alunecoasa.

„Am plecat foate devreme si pe probele de dimineatã am intalnit portiuni acoperite cu gheata. Temperatura a fost de 3°C, iar ceata a fost un adversar in plus pentru noi”, a declarat Mihaela Beldie. Dupa primele patru speciale, Claudiu David si Mihaela Beldie se aflau pe pozitia a 13-a in ierarhia grupei N. „M-am acomodat destul de repede cu suprafata alunecoasa si voi creste ritmul pe finalul zilei”, a spus Claudiu David in parcul de service din Kita Aikoku.

Ceea ce a si facut.

Dupa opt probe speciale si doua super speciale, programate la finalul primei zile in Obihiro, Claudiu si Mihaela au ajuns pe locul opt in clasamentul P-WRC, in ciuda unor mici probleme tehnice si a unei pene de cauciuc pe speciala a saptea. „Pe probele 6 ºi 7 am ramas fara putere. Acceleram si masina nu trecea de 1.000 rpm. Nu stiu inca de ce. Poate sa fie o problema cu presiunea din instalatia de alimentare sau o problema cu electronica. Dar sunt sigur ca totul se va rezolva in parcul de service. Am crescut ritmul pe a doua bucla si ma simt din ce in ce mai bine. Sunt multumit cu rezultatul din prima zi si sper sa pot urca ceva mai sus in clasamentul final”, a completat Claudiu David la finalul primei zile din Raliul Japoniei.

Ziua a doua va fi una si mai lunga pentru echipajul romanesc. Intre start si sosire vor fi 14 ore extrem de grele, in care Claudiu David si Mihaela Beldie au de parcurs alte 10 probe speciale, amplasate la nord de Obihiro, cu o lungime totala de 146.68 km.

Comentarii (5)

  • aurelian
    evisor si claudiu
    va IUBESC sa o tineti tot asa. Sunt asa mandru aici in Anglia de voi. le spun la toti uite ce fac romanii. fac si ceva frumos deci sunt si romani capabili destepti frumosi si care se lupta cu ceva mai fortosi decat iei. si le mai spun HAI ROMANIA. SUNTETI TARI VA ASTEPT IN ANGLIA
    0 0
  • ...
    I LOVE RALLY
    0 0
  • bik3rutz
    performanta
    se pare ca totusi si romanii se descurca in wrc...totusi este o mare performanta sa obtii un loc 8 cu atatia adversari care concureaza de ani buni in wrc
    0 0
  • Simona
    Hai Claudiu
    Bravo voua ca aratati lumii ce romani valorosi avem..
    0 0
  • ...
    bravo...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru