Claudiu David se pregateste pentru Raliul Japoniei

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 10.10.2007
Echipajul romanesc care participa in 2007 in WRC, Claudiu David si Mihaela Beldie, se pregateste intens pentru Japonia.

Dupa ce la debutul sezonului au participat cu succes in Raliul Argentinei, reusind cea mai buna performanta din istoria Romaniei in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Claudiu David si copilotul sau, Mihaela Beldie, se pregatesc intens de a doua etapa la care vor participa in acest sezon, cea din Japonia.

In afara pregatirii fizice si psihice, Claudiu David a avut programata, la Piatra Neamt, si o sesiune de teste cu un Mitsubishi Lancer EVO VII. "Rularea in conditii de cursa este extrem de importanta inaintea unui raliu. Anul acesta am avut in program doar participarea la etape de campionat mondial, iar pauza dintre Raliul Argentinei si Raliul Japoniei a fost foarte mare. Tocmai de aceea acest test a fost extrem de util pentru mine. Aici am obtinut prima victorie cu o masina cu tractiune integrala, dar acesta nu a fost singurul motiv pentru care am ales aceste probe. Suprafata este similara cu ceea ce stim noi despre Japonia. Probe speciale inguste, prin padure, rapide, cu un macadam foarte bun", au declarat cei doi componeni ai echipajului OMV Bixxol.

David si Beldie au parcurs aproape 100 kilometri in regim de raliu. "Am vrut sa parcurg cat mai multi kilometri inainte de Raliul Japoniei. Este o etapa foarte importanta pentru noi si ne-am propus sa obtinem un rezultat cat mai bun. Vom mai avea o sesiune de teste chiar in Japonia, in saptamana de dinainte de raliu, si sunt sigur ca orice kilometru parcurs la volan este un plus pentru noi”, a completat Claudiu David.

Raliul Japoniei este programat in perioada 26 – 28 octombrie 2007. In afara acestei etape, echipajul OMV Bixxol va lua startul si la Raliul Marii Britanii (30 noiembrie – 2 decembrie).

Comentarii (4)

  • Andrei N.Popa
    Cea mai buna performanta romaneasca din WRC
    Cu toate ca nu se numea in 1936 campionat WRC, totusi Raliul Monte Carlo a fost castigat de Eugen Ionescu Cristea (pe un Ford). Alta data cand mai dati superlative documentati-va. Inca un punct in minus pt. Dvs. in ce priveste istoria si automobilismul.
    0 0
  • Andrei N.Popa
    corectie
    Petre Cristea.......si mie imi joaca memoria feste, dar macar nu ma dau gazetar sportiv.
    0 0
  • DA!
    da asa este! in articol era vorba insa despre cea mai buna performanta din istoria "Campionatul Mondial de Raliuri".
    Multumim pentru ca ati amintit despre performanta romaneasca din 1936 obtinuta de echipajul Zamfirescu si Cristea.
    0 0
  • dragos
    bravo
    oricum ar fi.....este de admirat faptul k avem din nou romani in campionatul mondial.....bravo lor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru