Compania Melkus, "Ferrari al Germaniei de Est", intră în faliment

de Mircea Meșter
Marti, 21.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una dintre cele mai interesante companii auto germane intră sub protecţia legii falimentului. Melkus, una dintre revelaţiile anilor '70 în industria auto, se îndreaptă spre dispariţie.

Producătorul auto german Melkus, considerat în anii '70 "Ferrari al Germaniei de Est", i-a cerut tribunalului din Dresda intrarea sub protecţia legii falimentului pentru a încerca o strategie de reorganizare.

Compania Melkus a produs între 1959 şi 1986 maşini sport de circuit destinate competiţiilor Formula 3 şi Formula Junior. Singura maşină de stradă produsă de Melkus, coupe-ul RS1000, dispunea de un motor Wartburg în doi timpi cu trei cilindri şi o cilindree de 992 de centimetri cubi. Melkus RS1000 dispunea de portiere de tip fluture, companie est-germană construind doar 101 de exemplare ale modelului său.

Urmareste Automarket
După o pauză de 20 de ani, fiul fondatorului companiei, Heinz Melkus, a încercat să reînvie marca, Salonul Auto de la Frankfurt din 2009 fiind gazda prezentării conceptului RS2000.
Acesta avea sub capotă un motor turbo de 2.0 litri care dezvolta 325 de cai putere, cuplat unei transmisii cu şase trepte.
În acel moment, renăscuta companie Melkus prevedea producţia a 25 de maşini pe an, însă numărul comenzilor oficiale a fost mult mai redus.

via gtspirit

Comentarii (3)

  • nici designul nu a ajutat-o prea mult
    2 0
  • AndreiRN
    O firma a carei produse nu sunt dorite de clienti nu isi are rostul.
    1 1
  • CodrutC
    ce pret are RS2000 ?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru