Conceptul viitoarei generaţii Skoda Fabia va fi expus luna viitoare

de Bogdan Mirică
Luni, 03.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda se va folosi de Salonul Auto de la Geneva pentru a dezvălui conceptul care anunţă noua generaţie Fabia. Versiunea de serie este aşteptată în toamnă.

Skoda pregăteşte o surpriză pentru Salonul Auto de la Geneva. Constructorul ceh este aşteptat să expună la standul său un concept în premieră mondială. Primele informaţii vorbesc despre prototipul viitoarei generaţii Fabia.

Modelul de clasă A, existent pe piaţă din anul 2007, se pregăteşte să lase loc unei noi generaţii, cea de-a treia. Subcompacta va face uz de aceeaşi platformă modulară MQB a Grupului Volkswagen, programată să ajungă şi sub caroseria viitoarei generaţii Polo.

Platforma va fi ceva mai scurtă, însă, chiar şi aşa, noua Fabia va mai creşte în dimensiuni la capitolul lungime şi lăţime. Prin urmare, modelul cehilor va fi mai spaţios la interior şi va oferi un portbagaj vizibil mai mare.

Designul noului Fabia va fi mult mai tineresc şi va fi inspirat din versiunea de raliu S2000.

Winfried Vahland
şeful Skoda
Propulsia va fi asigurată de mai multe motoare TSI şi TDI, benzină şi diesel, cunoscute deja fanilor Volkswagen.
Printre candidaţi se va afla, în mod sigur, şi unitatea pe benzină, cu doar trei cilindri, de 1.2 litri, pregătită deja de inginerii părintelui german.

Designul, o caracteristică extrem de disputată şi în cazul actualei generaţii, promite să se schimbe în bine odată cu noul model. Winfried Vahland, şeful Skoda, a declarat că aspectul estetic al viitoarei generaţii „va fi mult mai tineresc şi va fi inspirat din versiunea de raliu S2000. De asemenea, tot pentru a se adresa publicului tânăr, modelul va miza pe gadget-uri şi conectivitate.”

Versiunea de serie ar putea fi dezvăluită în cadrul Salonului Auto de la Paris, în toamna acestui. Producţia ar urma să fie demarată la scurt timp după aceea, în cadrul aceleiaşi uzine din Mlada Boleslav pentru ca primele exemplare să ajungă în showroom-uri la începutul lui 2015.

Comentarii (5)

  • Dacia Plant
    Mai urat ca si modelul actual nu are cum fi. Tare mi-e teama ca o sa semene 99% cu Rapid Spaceback.
    18 2
  • pai doar ce l-au lansat pe actualul, astia au inebunit, schimba seriile la 3 ani? o sa ajungem sa schimbam masinile odata cu telefoanele.
    4 9
  • scuze, am confundat cu octavia
    5 7
  • am putea asista totusi la o surpriza placuta.

    Clasa asta mica marjeaza acum pe linii de design foarte indraznete. Daca vor merge in continuare pe "designul usor de recunoscut" la fel de usor vor merge pe aceeasi panta descendenta a vanzarilor tipica vechii generatii de Fabia.
    4 4
  • Va fi un alt Polo, se pare ca in ultima vreme Skoda nu mai are designeri proprii ia direct modelele VW pe care le copiaza aproape % ex JETTA-OCTAVIA
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru