Confirmare: F1 hibrid din 2011!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.03.2007
Este 100% sigur: Formula 1 va adopta motoare hibride in 2011!

Salonul Auto de la Geneva nu a adus cu sine doar premiere auto ci si informatii foarte interesante legate de viitorul Formulei 1. Iar in prim-plan sta confirmarea zvonului conform caruia monoposturile de Formula 1 vor utiliza, incepand cu anul 2011, motoare hibride V6 de doi litri.

Nu se stie inca daca noul sistem trebuie sa fie mecanic, electric sau o combinatie intre cele doua solutii, insa este cert faptul ca fiecare masina din Marele Circ va trebui sa inmagazineze energia generata la franare pentru a o utiliza ca propulsie la nevoie.

Aceasta modificare va avea efecte si din punctul de vedere al spectacolului, deoarece inginerii echipelor de Formula 1 vor trebui sa regandeasca intregul ansamblu de franare iar aceasta va avea consecinte directe asupra tehnicilor de depasire.

Nu ar fi pentru prima data cand echipele vor apela la acest sistem de regenerare si reutilizare a energiei. Astfel, cateva dintre echipele care ruleaza in Formula 1 au adoptat deja aceasta solutie tehnica in cadrul echipelor-satelit din competitiile-junior.

Comentarii (9)

  • CE TAMPENIE
    CUM SA PUNA ASA CEVA PE PISTA, CRED CA ESTE O PORCARIE MARE DE TOT. UNDE MAI VEDEM NOI DEPASIRI SAU SPECTACOL DE ASA NATURA.
    0 0
  • verde pt ei...
    cum draq????? o sa construiasca si parcuri de joaca pt copii pe marginea pistei, o sa planteze copaci, si o sa faca si treceri de pietoni la fiecare curba de pe traseu...
    0 0
  • AndreiRN
    Super
    Vb copilarii copilasi de mai sus. Un motor Hybrid are performante net superioare celui clasic. Poate genera "explozi" de putere mult peste 1500cp si o poate distribui pe rotile care o poate folosi cat mai eficient. In plus autonomia va fi mult mai mare si deci si cantitatea de combustibil la bord va putea fi mai mica. BMW are un prototip care foloseste energia termica de la esapament pt a imbunatati eficienta cu 15%.
    0 0
  • foarte bine
    spectacol oricum nu mai era de mult in F1 asa ca daca fac toata tarasenia mai verde cu atat mai bine.
    0 0
  • Balaurus I
    wind of change...
    Nu e nici o timpenie ,Jonny . Distractia asta cu poluarea si incalzirea globala ne costa prea mult pe toti. E cazul ca si aici sa se ia masuri . Cu ultimul tau cuvint "natura " sint de acord : trebuie respectata. :) . S-au facut deja masini apropiate ca putere de cele actuale.Uitati-va la tZero concept car la http://www.forbes.com/resourceful/2003/10/21/cx_dl_1021vow.html .Bate Porsche si Ferrari la demaraj.Emisii noxe : zero. Cele hibride sau cu hidrogen vor fi mai aproape de masina perfecta . Interesant , nu vi se pare ?
    0 0
  • GiannyG
    Interesant
    FIA intotdeuna a schimbat regulile incat inginerii sa fie obligati sa regandeasca masina. Energia obtinuta din franare e deja folosita in F1.
    Dar cand vine vorba de hibrizi poate multi piloti o sa renunte la licenta.
    Iar o masina electrica ar putea fi mai buna decat una pe benzina. Dar e scumpa, iar Prius care poate fi cumparata la scara larga e un rahat.
    Nu te va incanta sa iei fata unui F430 sau 911 in masinuta ta electrica. Am inteles ca au degand sa reproduca sunetul de motor cu un mp3. Cat de "cool" poate fi asta cand ii explici unei fete?
    0 0
  • Amy_Pilot
    Reclama: pune-te in locul meu, doar nu sunt eu mai destept ca tine:
    Nu ma prea pricep eu la tehnica, dar un lucru este sigur, dragi baieti:
    Reclama face atentia publicului, permanent treaza!
    0 0
  • Schumacher
    Era de asteptat
    Sa nu uitam ca multe dintre solutiile tehnice care s-au aplicat de-a lungul timpului in F1 au devenit imbunatatiri in productia de serie. Nu cred ca spectacolul va fi sacrificat, chiar daca F1 va deveni ecologica 100%, sigur latura spectaculoasa a fost luata in calcul, pentru ca de aici vin banii...
    0 0
  • despre subiect
    informatiile care transpira pana la noi sunt atat de putine incat imi vine greu sa cred ca la bugetele care le au ( nu in f1 , ci in dezvoltare ) nu s-au gandit la aceasta chestiune cu multi ani inainte . acest pas il vad normal in primul rand din partea producatorilor ... tuturor producatorilor din formula , este ce mai penetranta si agresiva publicitate facuta la masinile cu motorizare hibrida , exact ce nu vor americanii si rusii ( care au petrol de unde apuca si ei :din orient sau din caspica )si cred ca din acest an numarul acestor masini pe strada va creste cu cel putin 20 % ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru