Confirmare oficială: Aston Martin vrea să se listeze pe Bursa de la Londra până la sfârșitul anului

de Paul Cosma
Miercuri, 29.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin și-a anunțat oficial intenția de a se lista pe Bursa de Valori de la Londra într-o perioadă favorabilă și profitabilă, după mai mulți ani de pierderi repetate.

Aston Martin este aproape să devină primul constructor din Marea Britanie care se listează pe bursa de la Londra, după ce alte mărci precum Jaguar, Bentley sau Rolls-Royce au ajuns pe mâna unor investitori privați.

Așa cum Automarket a anunțat aici, britanicii au bifat în 2017 primul an cu profit de după 2010, confirmând că listarea la bursă este una dintre opțiunile pe care compania le ia în calcul.

Constructorul a înaintat o notificare oficială către autoritățile britanice în care își anunță intenția de listare la Bursa de Valori din Londra prin vânzarea unui pachet de acțiuni, așa cum a procedat și Ferrari în 2015.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Aston Martin ar putea avea o valoare estimată la 6.3 miliarde de dolari, iar prospectul de listare, ce conține toate detaliile cu privire la acest proces, va fi publicat în jurul datei de 20 septembrie.

Șefii companiei speră că listarea va fi finalizată până la sfârșitul lui 2018, înainte ca Marea Britanie să iasă oficial din Uniunea Europeană și, astfel, să evite eventualele tarife de import de după Brexit.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Corocsenie Adrian
    Suma mi se pare mult prea mare pt. compania Aston. La cate unitati vand ei si ce profit au, nu ar trebui sa vorbim de miliarde de dolari ci de cel mult cateva sute de milioane de euro.
    2 2
  • @Corocsenie Adrian: Official groupul Aston Martin este evaluat la 3 miliarde de euro, dar sa crezi ca cineva iti da 2x pe fiecare actiune... loooool. Plus anul trecut au avut un profit de 80 de milioane de euro, in timp ce Ferrari a avut un profit de peste 1 miliard...

    Ce este mai comic este ce CEO-ul Aston Martin a spus ca Aston Martin este mult mult mai valoroasa ca Ferrari... care este estimata la 20 de miliarde de euro...
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru