Constructorii auto: “Vânzările europene vor crește cu circa 10% în 2021”

de Paul Cosma
Miercuri, 03.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii auto se așteaptă ca vânzările din Europa să înregistreze o creștere de 10% în acest an, după ce 2020 a fost puternic marcat de pandemia de coronavirus, potrivit Asociației Constructorilor Europeni de Automobile.

“Este crucial să colaborăm cu factorii de decizie din UE pentru ca industria auto din Europa să își mărească nivelul de competitivitate pe scena globală,” spune Oliver Zipse, CEO-ul BMW, dar și noul președinte ACEA, asociația ce reprezintă interesele industriei auto în Europa.

Constructorii auto sunt optimiști că, după un an 2020 dificil, piața își va reveni “la normal” după primul trimestru al lui 2021.

Potrivit estimărilor ACEA, vânzările europene vor înregistra o creștere de 10% în acest an.  Amintim că în 2020, piața a scăzut cu aproape 24% la circa 9.9 milioane de unități.

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile reunește companii precum BMW, Daimler, Ferrari, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Renault, Stellantis, Toyota, Volkswagen sau Volvo.

Comentarii (13)

  • Pai tocmai citisem o stire ca Europa a intrat oficial in recesiune. Care-i adevarul?
    14 0
  • adevarul e ca economia variaza de la o zi la alta si de la o luna la alta.

    Printre analistii aia am auzit ca e si JPMorgan si UBS Group, companii cu istoricul imaculat ca al unei virgine.

    Dar da, ianuarie 2021 a fost prost dar numai prost de aprilie 2020 dar se asteapta ca in vara asta sa se recupereze.
    2 11
  • @Fanal
    Misto ca te pricepi si la macro economie,bursa...E ceva intr-un anumit domeniu pe care nu l-ai bifat pana acum cu stiinta ta si la care nu ne poti tine lectii?
    13 2
  • Parere
    Lasa ca vin variantele noi de Covid si intram din nou in lockdown.
    7 0
  • asta chiar nu o cred. deja in romania dupa prima luna, vanzarile au scazut drastic.
    6 0
  • nici nu ar fi trebuit sa iesim din lock-down. Joaca astia o alba-neagra cu sanatatea populatiei de imi vine greata. Nu am la ce sa ma astept.
    0 13
  • Tembelus Rex
    @Fanele tată ....mergi la nani că ești obosit. Nu numai că ești obosit dar debitezi și aberații.....
    Nu putem opri lumea în loc pentru sub 1 % mortalitate ........
    Și 20-30-40% dacă era mortalitate și tot nu trebuia nici o restricție și nici o măsură contra, nu trebuia nimic schimbat.
    Ne place să ne jucăm cu focul .... când se va acutiza criza economică (nici nu a început .... suntem la aperitiv) o să ne iasă pe nas pandemia.

    Mai știi? Tu poate ai rezerve diverse (nu-ți ții ouăle într-un singur coș), ai case, ai buncăre, ai terenuri îngrădite, ai fântâni și puțuri la 100 de metri adâncime, ai mijloace de producție, ai cunoștințe pentru a le folosi, ai dreptul de a deține arme de foc și dreptul de a te apăra pe proprietatea ta ca in SUA, ai panouri fotovoltaice, eoliene, energie geotermala etc..... felicitări ai dobândit independența, nu depinzi de ceilalți, nu ești interdependent ca noi ceilalți
    14 1
  • testare masiva, vaccinare masiva a personalului medical si din educatie, stabilirea unor proceduri de distantare sociala clare la nivel national si nu lasat la latitudinea autoritatilor locale care umbla ca o gaina fara cap abia apoi iesit progresiv din lock-down.

    evident, parerea mea
    0 14
  • @făfanel
    Ba,voi astia stangistii aveti probleme de logica cand e vorba sa si ganditi cu capul vostru. "stabilirea unor proceduri de distantare sociala clare la nivel national" ba,nu e destul ca ne chinuim pentru o raceala chinezeasca cu carpa pe bot,ma? Vrei parnaie legala,stabilita de lege? Distanteaza-te ba tu social,baga si 3 masti pe fata.Atotstiutorule,lasa troleala si pune mana pe-o matura,pe un cancioc,hai,la munca!
    12 2
  • Tembelus Rex
    @Fanele tată ești obositor și stresant.....lasa-ne cu flatulentele emise anterior acestui comentariu. Sictir. Scoate capul dintre căști. Ce se întâmplă acum citeam acu 20 și ceva de ani. Se știau lucrurile astea. Se aștepta doar momentul.....

    Bună dimineața, Fanele....vino și razi la soare poate se îndreaptă vremea / vremurile : ))
    9 1
  • Tembelux Rex
    @Fănele tată esti obositor si stresant asa ca mine...eu dorm in picioare si sunt mai viu ca niciodată. Sictir. Și scoate capul din găleata cu zoaie cum fac eu că știu mai bine. De acum 20 de ani. Dar nu am zis la nimeni că mă închideau aștia la Bălăceanca. Deci momentul a venit și acum pot să zburd liber la soare fără botniță.

    Sictir
    1 7
  • dupa 20 si ceva de ani s-a facut si realitatea. Ca in Star Wars si Star Trek.
    0 8
  • @@făfanel
    Fanel,nu te mai autoflagela verbal ca nu o sa ni se faca mila de tine,incerci in zadar sa duci in derizoriu pe cei care te lovesc cu batul peste ochi cu propriile tale manevre." Nu mai"(sic) bine.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru