Cum se simte noua Alfa Romeo Giulia GTAm în mâinile unui fost campion mondial de Formula 1

de Alexandru Monenciu
Vineri, 25.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul campion mondial de Formula 1, Kimi Raikkonen, s-a urcat la volanul noii Alfa Romeo GTAm, o mașină la a cărei dezvoltare a contribuit și el.

Alfa Romeo este un constructor cu tradiție în industria auto. În 24 iunie, italienii au împlinit 111 ani de activitate, moment marcat de livrarea primelor exemplare a modelelor Giulia GTA și GTAm.

Ambele sunt bazate pe Giulia Quadrifoglio și au debutat oficial pe piața europeană în luna mai. La dezvoltarea noilor Giulia GTA și Giulia GTAm s-a implicat chiar și Kimi Raikkonen, fost campion mondial de Formula 1 (cu Ferrari) și actual pilot al echipei Alfa Romeo Racing.

Acum, finlandezul s-a întors la volanul noii Giulia GTAm, pentru un feedback în stilul care l-a consacrat.

"Chiar îmi place. Vorbim de o mașină care poate fi folosită zi de zi, dar care poate fi dusă și pe circuit, una în care te poți bucura cu adevărat," au fost cuvintele lui Raikkonen.

Alfa Romeo Giulia GTAm propune câteva îmbunătățiri din fibră de carbon și un sistem de evacuare din titan, care scad masa proprie a mașinii cu 100 de kilograme. Motorul V6 twin-turbo, de 2.9 litri, dezvoltă 540 de cai putere.

Chiar și așa, Raikkonen a fost cel mai impresionat de apăsarea la sol și de felul cum se manevrează mașina la viteze mari.

În Italia, noua Giulia GTA pornește de la 175.000 de euro.

Pentru Giulia GTAm, clienții de aici trebuie să plătească de la 180.000 de euro în sus.

via Alfa Romeo

Comentarii (2)

  • Seriff
    Tare masina, dar pretul e incredibil
    11 2
  • Minttu
    https://youtu.be/mRg9A4ytFb8
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru