Cummins, producătorul de motoare, primește o amendă record: 1,675 miliarde $

de Silvian Irimia
Duminica, 24.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de motoare Diesel Cummins, a primit o amendă record de 1,675 miliarde de dolari. Amenda a fost dată pentru modificarea ilegală a motoarelor la testele de emisii poluante.

Cummins Inc. a fost de acord să plătească o amendă de peste 1,67 miliarde de dolari, după ce au fost acuzați că au modificat ilegal parametrii a sute de mii de motoare pentru a trece cu succes testul de emisii.

Potrivit Departamentului de Justiție al Statelor Unite, acțiunile presupuse ale Cummins au încălcat Legea Aerului Curat, o lege federală care impune producătorilor de mașini și motoare să respecte limitele de emisii.

Amenda de 1,675 miliarde de dolari ar fi cea mai mare amendă civilă pe care Departamentul de Justiție a obținut-o până acum în baza Legii Aerului Curat și a doua cea mai mare penalitate ambientală obținută vreodată.

Departamentul de Justiție acuză Cummins că a instalat dispozitive care pot păcăli controalele de emisii. Prin urmare, acestea au fost instalate pe 630.000 de motoare de modele Ram 2500 și 3500 fabricate între 2013 și 2019.

În același timp, au mai fost descoperite și dispozitive de control auxiliare pentru emisii nedeclarate pe 330.000 de motoare de modele Ram 2500 și 3500 fabricate între 2019 și 2023.

Într-un comunicat de presă de vineri cu privire la acord, Cummins a declarat că nu recunoaște nicio vină. Cummins a adăugat că a cooperat pe deplin cu autoritățile de reglementare.

Compania a subliniat, de asemenea, acțiuni întreprinse începând cu 2019, inclusiv o rechemare anterioară a modelelor Ram 2500 și 3500 din 2019 și o rechemare inițiată acum a camionetelor Ram 2500 și 3500 din perioada 2013-2018.

Cummins a declarat că a acumulat anterior 59 de milioane de dolari în costuri estimate pentru aceste și alte rechemări conexe. Compania se așteaptă la o taxă suplimentară de aproximativ 2,4 miliarde de dolari în al patrulea trimestru al anului 2023, pentru a soluționa aceste și alte probleme conexe privind aproximativ un milion de aplicații de mașini pick up în SUA.

Comentarii (8)

  • @inexorabil
    Din pacate in Romanica inca se merge cu DPF anulat si cu VAG din ala smecher.
    In alte tari se dau amenzi, la noi se dau premii.
    Sa va bucurati de dieseluri din plin si voi si plamanii copiilor vostri.
    18 8
  • Dizăl Rulz Forevăr
    Încă un succes al tehnologiei nemuritoare: motorul de tractor. O să aibă și acolo același efect ca și în Europa: cruce.
    0 5
  • Clique
    Nu este vina diesel-ului că idiotul ce-l conduce merge în fiecare zi în oraș.
    Când naiba o să înțelegeți că nu mașina este vinovată ci bovina bipedă de la volan?

    Eu dețin diesel cu DPF, nu-l folosesc în oraș, doar la drumuri lungi, asta înseamnă că și eu sunt printre cei care poluează no?

    Mai ușor cu generalizarea și mentalitatea asta de grădiniță
    5 0
  • Toţi dinozaurii auto trişează !
    Cine suferă? Cetăţenii... Cumpărătorii... Copiii ....

    Altă ştire despre Daihatsu - Toyota:

    "Producătorul auto Daihatsu, care produce maşini mici, a fost descoperit că a trişat la testele de siguranţă pentru aproape toate modelele pe care le are în prezent în producţie, precum şi pentru unele maşini pe care le-a fabricat în trecut, a raportat anterior ziarul Asahi.

    În luna următoare, Daihatsu a declarat că a oprit vânzările vehiculului electric hibrid Toyota Raize şi ale propriului său model Rocky după ce a descoperit, de asemenea, probleme cu testele pentru aceste două modele"
    2 1
  • Dizăl Rulz Forevăr
    Încă un succes al tehnologiei nemuritoare: motorul de tractor. O să aibă și acolo același efect ca și în Europa. Cruce.
    0 2
  • Mircea Badea
    inca o dovada ca dizelul trebuie interzis! iar cine conduce asa ceva imprastie cancer!
    9 4
  • Marcel
    Imediat apare tractoristu autohton sa ragaie "dizal rulz"
    7 4
  • Dizăl Rulz Forevăr
    Încă un succes al tehnologiei nemuritoare: motorul de tractor.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru