Czinger 21C V Max: versiune nouă pentru hypercar-ul hibrid cu 1.250 CP

de Alexandru Monenciu
Luni, 22.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hypercar-ul hibrid Czinger 21C poate fi comandat acum și într-o versiune optimizată pentru a întâmpina o rezistență cât mai mică la înaintare. Aceasta a fost denumită 21C V Max.

Americanii de la Czinger au lansat noul hypercar hibrid 21C în vara anului trecut. Acum, cu ocazia Monterey Car Week, compania fondată de Kevin Czinger a prezentat o nouă versiune denumită sugestiv 21C V Max.

Aceasta a fost optimizată pentru a fi cât mai aerodinamică cu putință. Cu alte cuvinte a fost gândită pentru a atinge viteze impresionante.

Noul Czinger 21C V Max vine cu o parte frontală redesenată, pragurile și prizele de aer au fost și ele modificate, inginerii au dezvoltat capace din fibră de carbon pentru jante, iar partea din spate a fost extinsă. Ca și în cazul lui Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Constructorul nu a precizat coeficientul aerodinamic, dar a menționat că "mașina a fost proiectată pentru a avea cel mai mic coeficient Cx posibil."

Sistemul de propulsie hibrid a rămas neschimbat. Acestaeste compus dintr-un motor V8 de 2.88 litri și două unități electrice, care dezvoltă în total 1.250 de cai putere.

21C V Max atinge 100 de km/h în mai puțin de 2 secunde, iar sfertul de milă în acoperă în 8.1 secunde.

Repriza 0 - 402 - 0 km/h ar dura, potrivit constructorului, circa 27 de secunde, mai puțin decât recordul obținut de Koenigsegg Regera (31.49 secunde).

via Czinger

Comentarii (3)

  • Altă termică..... acum până încă le mai cumpără cineva...
    2 3
  • Bebelusha supraincinsa
    mei mike, cre ca dau astia stirile astea cu supercaruri una dupa alta ca sa crape pipota-n tine. Oameni rai. Io insa, n-as refuza niciuna din masinile astea chit ca ma strange tanga. Salvati ursii polari. Free Greta.
    5 1
  • Mircea Badea
    unde e eleronul?! si desigur, cand apare varianta electrica?
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru