Dakar: ziua 5

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 11.01.2007
In Etapa 5 din Raliul Dakar, Carlos Sainz si VW si-au extins suprematia. Etapa a consemnat revenirea lui Peterhansel (Mitsubishi) si abandonul lui Chagin la camioane.
Ziua a cincea a raliului Dakar s-a desfasurat tot pe teritoriul Marocului. Etapa a adus, in mod special, muntii in calea participantilor, caracteristicile principale ale zilei fiind drumurile inguste, bolovanii si specialele de la altitudine.

Din cauza acestor conditii geografice pe specialele din munti s-a rulat foarte mult in treapta intai si a doua. Principala stire a zilei vine de la sectiunea “camioane” unde castigatorul de cinci ori in raliu, Vladimir Chagin, a fost nevoit sa abandoneze.

Castigatorul zilei de ieri a fost spaniolul Carlos Sainz care si-a marit distanta la general pana la 3 minute si jumatate. La constructori Volkswagen a inceput sa domine autoritar, dar si Mitsubishi a inceput sa-si revina.

Cea mai spectaculoasa cursa a fost facuta astazi de francezul Stephane Peterhansel de la Mitsubishi care a pierdut 25 de minute din cauza unor probleme dar a revenit pe final pentru a termina al doilea. Castigatorul etapei precedente, Jean-Louis Schlesser, nu a mai avut o zi la fel de magica terminand etapa pe locul noua.


Dominatia spaniola de la moto a continuat, castigatorul zilei fiind Esteve Pujol, urmat de Marc Coma, care continua sa conduca la general in fata castigatorului compatriotului sau, Pujol. 

Astazi,  intre Tan Tan si Zouérat, se va disputa etapa regina a raliului, cea mai lunga din competitie, cu o lungime de peste 800 de km.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru