Dakar - ziua a 7-a

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.01.2007
Schimbare de lider la categoria masini. Sainz a fost depasit in clasamentul general de coechipierul sau, Giniel de Villiers.

Giniel de Villiers conduce Raliul Dakar 2007 la sectiunea masini dupa ce a ajuns la standuri cu aproape 5 minute inaintea castigatorului etapei trecute, coechipierul sau, Carlos Sainz. Acesta din urma a terminat al treilea, in spatele lui Stephane Peterhansel. Rezultatul il situeaza pe Villiers la un minut si 39 de secunde in fata lui Sainz in clasamentul general.

Sectiunea de azi, Zouerat - Atar, s-a terminat mai repede din cauza furtunii de nisip care a inceput spre sfarsitul cursei. Carlos Sousa, locul trei in clasamentul general, si-a lasat copilotul pe jos dupa ce a ramas blocat intr-o duna de nisip. Portughezul si-a cules apoi din nou copilotul de pe traseu, dupa ce acesta il asteptase sa strabata 300 de km.

Ari Vatanen, locul 11 la primul checkpoint, a fost nevoit sa-si abandoneze Volkswagenul, care a luat foc. Maine concurentii se vor indrepta spre Atar on tarmac.

La motociclete, Cyril Despres a castigat etapa a saptea a raliului, inaintea lui Pal Anders Ullevalster si David Casteau.

Norvegianul Ullevalster, al 13-lea in clasamentul general inaintea startului, cu o ora si 45 de minute inaintea liderilor, a reusit o mare performanta astazi. Clasarea sa pe locul doi la numai 3 minute si 20 de secunde in spatele francezului Despres a fost considerata o mare surpriza.

Castigatorul etapei a sasea, Jordi Viladoms, a suferit o fractura a bratului si a fost nevoit sa abandoneze cursa. Americanul Chris Blais a dat dovada de fair-play si s-a oprit sa ii ofere ajutor. El va primi insa inapoi timpul pierdut.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru