Daniel Ungur si Gergo Szabo au castigat Sibiu Rally Show 2009

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.11.2009
Ultima aparitie a pilotilor din CNR in fata publicului in 2009 a rezervat spectacol si surprize interesante in cadrul Cursei Campionilor in versiune romaneasca.

A patra editie Sibiu Rally Show - competitia head to head de tip Cursa Campionilor care incheie sezonul de raliuri in Romania - a fost castigata de Gergo Szabo (Lancer Evo) la grupa N, cea a masinilor cu tractiune integrala, si de Daniel Ungur (Citroen C2 R2 Max) la grupa A.

Competitia care avut loc sambata pe circuitul de macadam din cartierul sibian Strand a fost foarte disputata, cei 35 de piloti participanti (18 la Grupa N si 17 la Grupa A) luand in serios provocarea organizatorilor. Profitand la maximum de o vreme perfecta si de 3000 de spectatori adunati la Sibiu pentru a-i admira pentru ultima data in acest sezon, pilotii prezenti la Rally Show 2009 au dat tot ce au avut mai bun, sferturile de finala regasindu-i in prim-plan pe cei mai buni piloti ai momentului in CNR.

GRUPA N

Lupta in sferturile de finala a fost extrem de disputata la ambele grupe. Gergo Szabo a fost cel mai rapid pilot la grupa N, Bogdan Marisca, Valentin Porcisteanu si Marco Tempestini reusind sa se califice si ei in semifinalele Sibiu Rally Show 2009. Manu Mihalache, castigatorul editiei din 2008, nu a reusit sa-si apere titlul, fiind nevoit sa abandoneze in sferturile de finala dupa o iesire in decor.

Marco Tempestini a iesit in decor in prima mansa din semifinale si Gergo Szabo s-a calificat, fara probleme, in marea finala a competitiei de la Sibiu.

Valentin Porcisteanu a castigat, fara lupta, pozitia a treia, masina lui Marco Tempestini fiind prea avariata, dupa incidentul din semifinale, pentru ca pilotul Napoca Rally Team sa mai poata lua startul in finala mica. In finala mare, Gergo Szabo nu i-a lasat nicio sansa lui Bogdan Marisca pe care l-a invins de doua ori la rand. „A fost un an excelent pentru mine. Am castigat titlul de campion national in Romania si acum am castigat si la Sibiu Rally Show. Mi-am dorit foarte mult sa castig, mai ales ca am concurat, in premiera, alaturi de fata mea”, a spus Gergo Szabo, castigator Sibiu Rally Show 2009.

GRUPA A

In prima semifinala de la grupa A, Dani Ungur l-a invins usor pe Rares Tomita, iar Edwin Keleti, campionul national la aceasta grupa, l-a invins pe Alex Filip. In finala mica de la grupa A, Alex Filip l-a batut fara probleme pe Rares Tomita, care a abandonat inca din prima mansa, si si-a asigurat prezenta pe podium la Sibiu Rally Show. In finala grupei A, Edwin Keleti a castigat primul duel cu Dani Ungur, dar le-a pierdut pe urmatoarele doua, dupa o lupta fantastica, si a fost nevoit sa se multumeasca cu locul secund. "Sunt foarte fericit ca am castigat la Sibiu.

Este prima mea victorie la grupa A cu modelul Citroen C2 R2 Max si este prima mea victorie din Citroen Racing Trophy Romania", a spus Dani Ungur, care a castigat si bonusul de 1.000 Euro oferit in cadrul Citroen Racing Trophy Romania.

La grupa N,  la fel ca in 2008, invitatii speciali la Sibiu Rally Show au fost cei de la Fundatia Hospice Casa Sperantei Brasov, pionier al ingrijirii paliative din Romania si Europa de Est. „Si in acest an am incercat sa-i sprijin pe cei de la Fundatia Hospice din Brasov si vreau sa le multumesc tuturor celor care au sustinut aceasta cauza prin donatiile pe care le-au facut in timpul Sibiu Rally Show”, a spus si Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Raliul Sibiului 2010, etapa inclusa in calendarul de evenimente al Intercontinental Rally Challenge, se va desfasura in perioada 16 – 18 iulie 2010.

CLICK AICI pentru a vedea o galerie foto spectaculoasa de la Sibiu Rally Show 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru