Debut spectaculos in Central Europe Rally

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.04.2008
Prima zi a competitiei Central Europe Rally a debutat ieri la Budapesta. Sainz si Coma sunt victoriosii primei etape.

Ieri, la Budapesta, Central Europe Rally "a demarat in tromba" catre Dabas, locatia primei probe speciale, proba care masoara 63 de kilometri. Prima zi a debutat in conditii ideale, de soare si temperaturi ridicate, pilotii reusind sa ofere spectacol pe tot parcursul traseului.

La categoria motociclete spaniolul Marc Coma, al doilea la start, a reusit sa se impuna cu 1’15” in fata lui Cyril Despres castigand prima etapa. Penalizat de prima pozitie, francezul a avut de suferit si din cauza setarilor facute motorului. Ca rezultat Despres este la doar 2 secunde in fata spaniolului Jordi Viladoms.

Pe un traseu care favorizeaza re-acelerarile, motocicletele clasei 450 cmc nu au fost astazi in elementul lor si doar David Fretignie a fost capabil sa mai reduca din pierderile acestei categorii terminand pe locul 7, la 2’18” in spatele castigatorului.

La quad-uri campionul Ungariei Laszlo Szabo a dominat categoria. Pornind ultimul, pilotul Bombardier a fost nevoit sa depaseasca foarte mult pentru ca la final sa se impuna cu 35” in fata francezului Hubert Deltrieu.

Categoria auto a avut parte de o performanta asemenatoare: americanul Robby Gordon, care a luat startul de pe locul 12, a scos tot ce era mai bun din Hummer-ul sau cu doua roti motrice obtinand al doilea timp al specialei si clasandu-se cu 15” in fata sud-africanului Giniel De Villiers.

Totusi, prima proba speciala din acest raliu a confirmat ca Sainz este favoritul la victoria finala. Desi a admis ca aceasta prima proba nu a fost pe placul sau, pilotul spaniol de la Volkswagen a preluat conducerea terminand cu 41” de secunde in fata lui Gordon. Asa cum ne-am obisnuit Peterhansel a debut prudent si s-a clasat la final al 4-lea la 1’02” de leader, dar inregistrand cel mai bun rezultat pentru Mitsubishi.

Fara sa surprinda pe nimeni, Hans Stacey a castigat la categoria camioane. In MAN-ul sau olandezul trebuie sa fie foarte atent la cehul Alez Loprais care a terminat etapa la doar 25” in spatele sau. Lupta pentru castigarea Central Europe Rally urmand sa se dea intre acesti doi piloti, mai ales dupa ce Marcel Van Vliet a terminat etapa la 2 minute distanta.

Imediat dupa incheierea probei speciale toti concurentii au pornit in legatura de 410 km care ii va duce in Baia Mare, Romania.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru