Detalii noi despre Alfa Romeo Duetto, roadsterul bazat pe Mazda MX-5

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul roadster dezvoltat de Mazda alături de Fiat ar putea să se numească Duetto. Italinii vor să folosească un motor de 150 de cai şi platforma viitorului MX-5.

Mazda şi Fiat au încheiat în urmă cu câteva luni un acord de colaborare care prevede dezvoltarea comună a unui roadster, bazat pe platforma viitoarei generaţii MX-5.

Americanii de la ”Car and Driver” susţin că au aflat deja cum îşi va boteza Alfa Romeo copilul rezultat din această relaţie de colaborare. Decapotabila cu care italienii vor încerca să recucerească publicul a primit numele Duetto şi se va inspira masiv din conceptul 2uettottanta, dezvăluit în trecut în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Dezvoltat pe platforma viitorului MX-5, viitorul Duetto va beneficia de toate tehnologiile de reducere a masei oferite de Mazda, inclusiv de utilizarea aluminiului. Este aşadar normal ca inginerii proiectului să-şi dorească o masă totală de numai 1043 de kilograme.

Esential 250 de cai putere ar urma să aibă viitorul roadster Alfa Romeo.
1043 de kilograme este masa totală pe care o ţintesc inginerii pentru noul Duetto.
Pentru propulsie există zvonuri care prevestesc folosirea unui motor pe benzină, de 1.8 litri, supraalimentat, capabil să livreze un total de 250 de cai putere. Resursele, ce urmează a fi administrate fie de o cutie manuală cu şase rapoarte, fie de una automată cu dublu ambreiaj, sunt suficiente pentru o maşină care cântăreşte doar o tonă.

Debutul mondial al viitorului Duetto va avea loc spre sfârşitul lui 2014, urmând ca producţia să demareze un an mai târziu, în 2015.

via wcf

Comentarii (4)

  • zarnesteanu
    mazda nu e o firma care sa poata sta pe picioarele ei fara sa se asocieze cu cineva, cu atat mai mult in mediul auto din ziua de azi. Ford abia a scapat de ei. Acum se agata de Chrysler-Fiat.

    Cel putin, daca va fi facuta de Fiat, masina asta n-o sa rugineasca dezastruos in primii 5 ani. Ar fi pacat pentru ca design-ul e superb de-a dreptul, iar motorul de 250 CP pus pe o caroserie de ~ 1000 kg promite performante frumoase.
    8 11
  • @zarnesteanu: cei de la Fiat, alaturi de grupul PSA, cred au ca folosesc cea mai buna tabla pentru caroserie din piata auto de volum.
    @Automarket: nu cred ca sunt nici primul nici ultimul care va sugereaza sa aruncati cateva priviri asupra textului inainte de a'l publica
    "Italinii vor să folosească un motor de 150 de cai şi platforma viitorului MX-5."
    .....italiniii.... si sigur motorul nu va fi de 150 de cp
    10 2
  • AndreiRN
    Va fi construit total de Mazda si italieni vor adauga ceva embleme si gata masina profitabila.
    Oricum e o jucarie frumoasa de mers la plaja.
    3 15
  • PATRATANU GEORGE ALIN
    VAI CE URAATA E SPER CA MODELUL DE PRODUCTIE SA NU ARATE ASA!
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru