Diesel in Formula 1?

De Razvan Vrabie
Publicat Marti, 13.02.2007
Formula 1 ar putea adopta in scurt timp propulsoare diesel. Cel putin aceasta este parea lui Marc Gene, pilot de teste la Ferrari.

Marc Gene, unul din pilotii team-ului Peugeot pentru Le Mans in acest an, a declarat ca in viitor dieselul va avea un cuvant greu de spus in motorsport. La prima vedere poate suna absurd ca la clasa prototipuri un motor diesel sa domine la Le Mans, dar Audi a facut asta in 2006. Acum, Peugeot vrea sa faca acelasi lucru cu 908 LM. Cu peste 700 de cai putere scosi dintr-un motor biturbo cu 12 cilindri din aluminiu de 5.5 litri, Peugeot crede in victorie.

Marc Gene a ajuns la o concluzie interesanta dupa ce a condus 908 LM pentru prima oara declarand: ”Dupa ce am condus Peugeot-ul, cred ca dieselul este o solutie posibila pentru F1 in viitor”. Gene se alatura team-ului Peugeot la Le Mans imediat dupa ce si-a reinnoit contractul ca pilot de teste pentru Scuderia Ferrari.

Dieselul inca intampina unele retineri, dar cu tehnologia moderna dieselul va deveni tot mai apropiat de cele pe benzina. Unii specialisti afirma chiar ca este doar o chestiune de timp pana cand motoarele diesel vor trece pe prima pozitia in aceasta cursa a propulsoarelor. Pentru acest lucru este insa nevoie de schimbari in regulamentele FIA.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru