Drumul expres către podul Giurgiu-Ruse, deschis circulației

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând de săptămâna aceasta, drumul expres care ocolește orașul Giurgiu și duce direct către podul dintre granițele României și Bulgariei este deschis circulației rutiere. Porțiunea de drum are o lungime de peste 5 kilometri și este prima autostradă “nemțească” din România.

Drumul expres care ocolește orașul Giurgiu și ajunge direct la podul Giurgiu-Ruse a fost deschis circulației. Noua porțiune de drum are o lungime totală de 5.72 de kilometri, iar construcția acesteia a fost completată înainte de termen.

Noul drum are o configurație de câte două benzi pe sens, iar șoseaua este delimitată de un parapet median. Cu excepția celor două sensuri giratorii de la ambele capete ale șoselei, acest drum nu are intersecții la nivel.

Deși poartă denumirea de drum expres, noua șosea din apropiere de Giurgiu va funcționa în regim de drum național. Asta înseamnă că limitele de viteză vor fi aceleași ca cele de pe drumurile naționale, adică de maxim 90 km/h.

Acest drum mai poartă și numele neoficial de “prima autostradă nemțească din România”. Astfel, pentru construirea drumului a fost așternut un beton rutier în loc de asfalt, o premieră pentru șoselele din România. Este de așteptat ca în viitorul apropiat, mai multe drumuri și autostrăzi din România să fie construite pe același principiu de utilizare a betonului rutier.

via Profit

Comentarii (5)

  • Prima autostrada “nemțească” (cuvânt de origine rusească), care e de fapt un drum expres pe care se va circula ca pe un dn
    5 8
  • ironie!?
    .... din toata stirea trebuie retinut doar atat "beton-rutier" !
    3 5
  • Când se vor apuca de făcut cazane de țuica vor spune ca e din “cupru alimentar”
    2 5
  • doamne ajuta! la cat mai multe, nu conteaza cum sunt facute, doar sa fie facute autostrazi.
    5 1
  • rotila
    la poza trei constat ca sectorul liniar are forma ondulata.si mai constat ca terasamentul esta suprainaltat, mult suprainaltat. sigur o sa se lase,pe ici pe colo.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru