Ecclestone, cel mai bogat om din motorsport

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.05.2007
Potrivit unui top intocmit de Sunday Times, boss-ul F1 este cel mai bogat om din motorsport.

Omul cu cea mai mare avere din motorsport este in continuare Bernie Ecclestone, potrivit unei liste a celor mai bogati 1000 de oameni din Marea Britanie intocmita de ziarul Sunday Times. Averea sa, estimata la 4.5 miliarde de dolari, este controlata de sotia sa Slavica prin mai multe trusturi cu sediul in Jersey. Se pare ca Bernie este si un generos dar anonim donator, boss-ul F1 oferind aproape 100 de milioane de dolari anual.

Surprinzator, Eddie Irvine, fostul pilot Ferrari, a ocupat o pozitie mai buna decat managerii Frank Williams (190 milioane de dolari) si Ron Dennis (160 milioane de dolari), multumita afacerilor sale din domeniul imobiliar si din industriei hartiei. Irvine detine in prezent compania Jenkins Shipping, unul dintre cei mai mari importatori de hartie din Irlanda. Averea fostului pilot in varsta de 41 de ani a fost evaluata la 300 de milioane de dolari.

Paul Stoddart, actualul boss de la Minardi si un important om de afaceri in industria aviatica, are o avere estimata la 186 milioane de dolari.

Nou intrat in acest top, tanarul pilot McLaren, Lewis Hamilton are o averea estimata deja la 10 milioane de dolari.

Jenson Button, pilotul Honda figureaza si el printre cei mai bogati oameni din Marea Britanie cu o avere de 60 de milioane de dolari. Fostul pilot de F1, Jody Schekter figureaza si el in top cu 160 milioane de dolari, averea sa fiind cladita pe baza afacerilor din industria armamentului si a agriculturii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru