Ediția limitată A3 Vantage Roadster, dedicată celui mai vechi vehicul Aston Martin

de Alexandru Monenciu
Joi, 24.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin prezintă noul A3 Vantage Roadster. Versiunea produsă în ediție limitată la 3 exemplare celebrează 100 de ani de la debutul prototipului A3, cel mai vechi vehicul al mărcii.

În urmă cu 100 de ani, prototipul Aston Martin cu numărul 3 (dintr-un total de 5) părăsea linia de asamblare a uzinei Abington Road din Londra. Mașina era echipată cu un motor de 1.5 litri care dezvolta 11 cai putere.

Un an mai târziu, Aston Martin A3 a stabilit un record pe urcarea de la Essex Motor Club Kop și, în 1923, a atins 136 km/h pe circuitul Brooklands. Între timp, prototipului i-a fost redată strălucirea de altă dată și, în prezent, face parte din colecția Aston Martin Heritage Trust.

Pentru a sărbători centenarul prototipului A3 (care în prezent este cel mai vechi vehicul Aston Martin), divizia Q by Aston Martin a lansat ediția limitată A3 Vantage Roadster.

Vor fi asamblate numai 3 exemplare. Toate vor avea o caroserie vopsită complet în negru, accesorii din aluminiu finisate manual, etriere vopsite în nuanța bronzului și logo-ul companiei care a fost folosit pe prototipul A3. Jantele forjate, cu diametrul de 20 de inch, sunt și ele finisate în negru lucios.

La interior regăsim o tapițerie specială pentru scaune, elemente fabricate din alamă și același logo vechi aplicat pe consola centrală și pe pragurile laterale.

Aston Martin A3 Vantage Roadster este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri, care dezvoltă 510 cai putere.

via Aston Martin

Comentarii (1)

  • Johnny
    Seamana leit, ca doua picaturi de ploaie..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru