Ediția limitată Alpine A110 Tour de Corse 75: vor fi produse 150 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Joi, 16.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine A110 primește o nouă ediție limitată, de această dată dedicată exemplarului A110 Berlinette care a luat startul în ediția din 1975 a raliului Tour de Corse. Vor fi produse doar 150 de exemplare.

Turul Corsicii (Tour de Corse) a fost inaugurat în 1956 și este unul dintre cele mai emblematice raliuri din lume. În 1975, 77 de echipe s-au aliniat pe asfaltul corsican, dar numai 22 au terminat cursa.

Alpine 110 Berlinette (cu numărul de concurs 7) și Lancia Stratos HF s-au bătut pentru victorie. La final, însă, modelul italian a avut câștig de cauză, Alpine terminând pe poziția a doua.

Ca un omagiu adus acestui exemplar special, constructorul francez de automobile anunță acum o ediție limitată pentru modelul A110. Denumită, sugestiv, A110 Tour de Corse 75, aceasta va fi replicată în doar 150 de exemplare.

Toate vor avea un exterior vopsit în două nuanțe (galben și negru), grafică specială, jante albe cu diametrul de 18 inch și etriere portocalii. Pentru interior, Alpine a pregătit scaune Sabelt Racing, brodate cu inscripția "Tour de Corse 75" și care pot fi echipate cu centuri de competiție.

Tot aici, pasagerii vor găsi o plăcuță numerotată care le aduce aminte că se află într-o mașina cu totul și cu totul specială.

În Franța, noul Alpine A110 Tour de Corse 75 va costa cel puțin 80.000 de euro.

Lista cu comenzi va fi deschisă în 17 iunie.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru