Efectele pozitive ale accidentului Tesla cu Autopilot: maşinile autonome vor avea cutii negre şi vor necesita prezenţa şoferului pe scaun

de Daniel Popescu
Marti, 19.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania vrea să oblige constructorii auto să instaleze cutii negre pe viitoarele maşini autonome şi să impună funcţionarea sistemelor de prezenţa şoferului pe scaun.

Accidentul fatal în care a fost implicat un Tesla Model S cu funcţia Autopilot activata determina constructorii să fie semnificativ mai precauţi în dezvoltarea sistemelor autonome.

Aceeaşi atitudine o au însă şi autorităţile europene, iar primul pas în acest sens este făcut de principala piaţă pentru industria auto de pe Bătrânul Continent, Germania.

Autorităţile propun o nouă legislaţie prin care maşina autonomă va putea rula singura doar dacă şoferul va fi aşezat pe scaunul său, chiar dacă nu are şi mâinile la volan, pentru a putea reacţiona rapid în cazul apariţiei unor evenimente neprevăzute.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, constructorii care vând maşini autonome în Germania vor fi obligaţi să instaleze o cutie neagră asemănătoare cu cele disponibile pe avioane pentru a înregistra dacă şi când sistemul de pilotaj autonom este activ, când s-a aflat şoferul la volan şi când sistemul a cerut şoferului să preia comenzile volanului.

Propunerile urmează fie votate în această vară, însă nu este clar când vor putea intra în vigoare.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru