Englezii au inventat un utilaj care poate plomba gropile din asfalt în doar 8 minute

de Florin Ardeleanu
Marti, 19.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică JCB a dezvoltat un utilaj care repară gropile în timp record. Numele său este Pothole Pro și are nevoie de 8 minute pentru această operațiune.

Compania JCB a fost înființată în 1945 și este unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru construcții, agricultură și demolări. Cea mai nouă creație a britanicilor este un utilaj care poate repara o groapă în doar 8 minute. Numele său este Pothole Pro.

Acesta beneficiază de o tehnologie 3 în 1, care îi permite să taie, să decupeze și să curețe gropile. În acest fel, procesul nu mai necesită prezența unei echipe de muncitori și nici folosirea de alte unelte.

JCB Pothole Pro decupează gropile pentru ca materialul să adere mai bine. Suprafața este mai apoi curățată cu o perie de 1.200 milimetri, iar praful este îndepărtat de un sistem special pentru a nu contamina asfaltul.

Potrivit fișei cu specificațiile tehnice, utilajul poate acoperi o suprafață de până la 250 de metri pătrați într-un singur schimb.

În plus, se poate deplasa singur cu o viteză maximă de 40 km/h, așadar nu ai nevoie de o remorcă pentru a-l transporta.

În timpul testelor, Pothole Pro a reparat 51 de gropi în 20 de zile.

Ca termen de comparație, unei echipe de muncitori i-ar fi trebuit 63 de zile pentru aceeași sarcină.

via Carscoops

Comentarii (9)

  • nevoia i-a invatat.
    drumurile la englezi sunt zob.
    ale noastre par lux pe langa ale lor, acolo a ei doar autostrazile sunt relativ ok, restul infrastructurii varza, e binisor semnalizata, dar suprafata de rulare e terminata, poate si din cauza vremii.
    17 0
  • LUCCI LUCIANO
    In Romania nu va primi omologare. RAR....
    16 0
  • “ În plus, se poate deplasa singur, cu o viteză maximă de 40 km/h, așadar nu ai nevoie de o remorcă pentru a-l muta.”... google translate
    6 4
  • Iar poliția îl va amenda dacă circula fără omologare.... nu-i așa dom’ șef?
    4 3
  • Ionuț
    Ideal pentru Romania. Numai să accepte primăriile , reducerea cheltuielilor cu firmele de casă.
    5 0
  • nu plombeaza!
    Acest utilaj doar pregateste gropile, nu toarna si asfalt!
    4 2
  • THE POTHOLE PRO CAN PREPARE 250M2 OF SURFACE IN ONE SHIFT WHICH GREATLY INCREASES THE NUMBER OF POSSIBLE DAILY REPAIRS AND REDUCES COSTS.
    4 0
  • La noi au inventat asfaltul care tine 8 minute.
    9 0
  • Meteorologogu
    O fi nou modelul, dar solutia este veche de cativa ani - era un camion care facea toate acestea, avea in fata freza si tubul pt bitum dar in Romania nu e bun, face lucrarile bine si nu trebuie refacute peste o saptamana de firma de casa ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru