Euro NCAP a testat 3 modele chinezești: toate au primit 5 stele pentru siguranță

de Alexandru Monenciu
Joi, 26.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizația Euro NCAP a publicat cele mai recente rezultate la testele de siguranță. Pe mâna belgienilor au ajuns 3 modele chinezești, anume BYD Seal, BYD Dolphin și Xpeng P7. Toate au primit 5 stele.

Mașinile produse de companii din China devin tot mai des întâlnite pe șoselele din Europa. Înainte de toate, acestea trebuie să respecte standardele de siguranță de pe Bătrânul Continent și, din câte se pare, chiar o fac cu brio.

Euro NCAP tocmai a testat 3 modele din China, anume BYD Seal, BYD Dolphin și Xpeng P7. Toate au primit 5 stele la testele de siguranță.

Dacă le luăm individual, BYD Seal a fost notat cu 89% pentru protecția oferită adulților, cu 87% pentru protecția copiilor, 82% pentru protecția pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor, iar sistemele de siguranță au fost notate cu 76%.

În cazul lui BYD Dolphin, procentajele arată cam așa: 89% protecție pasageri adulți, 87% protecție pasageri copii, 85% protecție pietoni, bicicliști și motocicliști, 79% pentru sisteme de siguranță.

Cele 5 stele ale lui Xpeng P7 se traduc în felul următor: 87% protecție pentru adulți, 81% protecție copii, 81% protecție pietoni, bicicliști și montocicliști, 78% pentru sistemele de siguranță.

via Euro NCAP

Comentarii (5)

  • opaaaa
    s-a evaporat si ultimul dezavantaj al chinezoaicelor.

    ce e de facut acum? ce stramba sa mai bagam?

    ca sunt fabricate de pcc, care o sa ne urmareasca fiecare miscare si daca nu le convine cum ne comportam ne inactiveaza masina ... ar merge?
    19 4
  • Banditos
    parca mai ieri se auzeau zvonacii parerologi cum ca chinejii NICIODATA nu vor ajunge sa faca masini sigure, ca NICIODATA nu vor sti sa faca design, ca NICIODATA aia sau ailalta.

    si da, urmeaza "iti dezactiveaza masina de la distanta". Ei, chinejii in cardasie cu emolu', guvernul mondial si...SRI.

    Balaceanca? ai legatura!
    14 5
  • Se ingroasa gluma pentru europeni. Tin minte la prima debarcare a chinezilor in Europa, acum vreo 15 ani daca nu ma insel, le testau ai nostri la impact si se faceau acordeon si radeam toti de cat de slabe sunt. Sincer sa fiu, nici eu nu credeam ca vor face vreodata masini sigure. Uite ca m-am inselat.
    7 1
  • Nu credeați pentru că nu sunteți informați. Noi aici trăim într-o bulă "occidentală" în care nu prea ajung informațiile din afară, iar când ajung totul este deformat propagandistic de genul "noi, ființele superioare" vs "ei, suboamenii".
    De acolo și aberația cu "ciuma roșie" care ne-a fost băgată ani la rând de securime. Acum că "ciuma roșie" excută ce zice securimea, a ajuns la putere și nimieni nu mai zice nici mâc, s-a pus batista pe țambal.

    E valabil și pentru China, care fiind "dușmanul strategic" al licuriciului hegemon, trebuie să beneficieze de același tratament.

    Eu sunt de părere că trebuie să fii informat, așa cum faci când alegi un automobil. Nu trebuie să îngjiți rahatul propagandistic care ți se bagă pe gât. Problema este că sursele de informare accesibile sunt puține și alea sunt "supravegheate" ca să spună ceea ce trebuie.
    4 5
  • Automarket, va rog sa datati articolele!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru