Exemplu de naționalism: Emmanuel Macron, președintele Franței, va conduce un Peugeot 5008

de Bogdan Mirică
Sambata, 15.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele Franței va conduce un Peugeot 5008, cel mai mare SUV al francezilor. Mașina a fost pregătită special pentru șeful statului.

De când Peugeot 607, Renault Vel Satis și Citroen C6 au dispărut, francezii au fost nevoiți să se reorienteze în privința unui aspect foarte important: mașina președintelui Franței.

În trecut, delegațiile oficialilor erau formate din cele trei limuzine, iar foștii președinți alternau între cele trei modele. Astăzi însă, până și președintele Franței pare să se fi resemnat cu ideea că SUV-urile sunt noile mașini la modă.

Prin urmare, proaspăt investitul președinte al Franței, Emmanuel Macron, va conduce și el tot un SUV. Este vorba despre Peugeot 5008, cel mai mare SUV din gama constructorului francez. Mașina i-a fost înmânată cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

Urmareste Automarket
Peugeot nu a oferit detalii despre exemplarul prezidențial, preferând să anunțe doar că 5008-ul a fost echipat special înainte de livrare.
Cel mai probabil poate fi vorba despre o blindare ușoară și despre un sistem de filtrare a aerului.

Nu este prima mașină franceză cu care se afișează noul președinte al Franței, pentru că la inaugurarea sa în funcție, Macron a folosit un DS 7, SUV-ul diviziei premium a celor de la Citroen. DS 7 și Peugeot 5008 sunt construite pe aceeași platformă EMP2 a Grupului PSA.

via carscoops

Comentarii (18)

  • Adrian C
    Felicitari. Un presedinte adevarat care nu epateaza si tine cu tara lui. Dar eu as fi ales vechiul C6.....era mai elegant. Dupa DS si SM, C6 o consider a treia capodopera auto a francezilor.
    10 4
  • Adrian C
    Felicitari. Un presedinte adevarat care nu epateaza si tine cu tara lui. Dar eu as fi ales vechiul C6.....era mai elegant. Dupa DS si SM, C6 o consider a treia capodopera auto a francezilor.
    7 4
  • dragnea ftw
    mizerie! de ce nu o electrica, zoe de exemplu? sau ampera!!
    7 18
  • Adrian C
    Felicitari. Un presedinte adevarat care nu epateaza si tine cu tara lui. Dar eu as fi ales vechiul C6.....era mai elegant. Dupa DS si SM, C6 o consider a treia capodopera auto a francezilor.
    5 5
  • si ce? "neamtu'" nostru nu tot cu o nemteasca se plimba?
    10 5
  • Presedintele Frantei este Emmanuel Macron, l-ati botezat
    5 1
  • Nota: va conduce un Peugeot 5008 care se va defecta in prima mie de km. Asta este standardul pentru francezi, ce sa le faci...
    3 25
  • Faptul că președintele Franței folosește o mașină franțuzească nu are absolut nicio legătură cu naționalismul.
    Articol de doi bani.
    9 5
  • S-o conducă sănătos! Deși cred că va avea șofer.
    6 1
  • ....exista O TRADITIE franceza. Presedintii francezi folosesc DOAR automobile de origine franceza intr-un fel de rotatie: Citroen-Peugeot-Renault

    ...si are legatura cu nationalismul.

    @AdrianC...presedintele foloseste creme dela creme la "momentul" vorbirii. Probabil ca lui Macron i-ar fi placut in DS-ul lui deGaulle, doar ca...nu se poate :)
    10 5
  • mircea badea
    va conduce beat ca baselu? sau are un cuier pe acoperis in cazul in care isi arunca haina ca taranul nostru cu 6 bordeie??
    4 4
  • Si Basescu si-a luat logan fara nici o modificare si l-a condus, cred ca si acuma il mai are. Despre el de ce nu ati facut articole ?
    2 5
  • @S

    Can-Can (urile) cu plavanii betivani in "literatura" de specialitate
    0 0
  • @vianu

    Sa speram ca 5008-ul lui Macron nu va fi supus niciodata "solicitarilor" la care a a fost supus DS-ul ilustrului sau inaintas! Sunt sigur ca stiti la ce ma refer ...

    @S
    Pentru ca, in mod firesc, s-ar fi ridicat intrebari cu privire la susrsa banilor din care fiica-sa si-a cumparat Range-ul ala sport ... Asa ca, mai bine mocles ....
    4 0
  • Prietene, prostia ta nu are limita de kilometri ... cand, in visele tale cele mai ude, vei avea ocazia sa conduci un 5008, sa nu uiti sa pui un pampers...
    2 0
  • @@Neo

    Ce? Nu-l cunosti pe Costel, ardeleanul nostru separatist, care urastie tot ce nu e german? S-a saturat de manutele rosii pe care le incasa injurand tot ce nu e german si a inceput sa posteze sub un NEO user ... In rest, fii pe pace! Extremisti exista de partea tuturor producatorilor ...
    4 0
  • @Misha

    sa speram ca outzele presedintelui, pardon! a primei doamne, nu vor fi in pericol :))
    0 0
  • @Vianu

    Aferim, bre! Aferim .... -::)))))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru