F1 in fata erei verzi

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.08.2006
Noile reguli promulgate de organizatorii CM de Formula 1 vizeaza inlocuirea actualelor propulsoare cu motoare ecologice, incepand cu 2008.

Indelungatele negocieri intre FIA si Asociatia Constructorilor din Formula 1 au condus cele doua entitati de conducere la un compromis legat de regulalementul tehnic pentru urmatorii sezoni ai Marelui Circ.

La final, FIA se poate considera invingatoare. Iata cele mai importante decizii luate in urma intalnirii.

  • Nu se va admite nicio schimbare la nivelul motoarelor dupa Marele Premiu al Chinei. Aceste motoare vor fi utilizate in tot sezonul 2997 si dupa aceea, pana la o data nespecificata inca.
  • In 2008 va fi introdusa o limita de 19.000 de rotatii pe minut pentru fiecare motor din Formula 1.
  • Incepand din sezonul 2009, regulamentul va promova consumul redus de combustibil, incluzand aici sisteme de regenerare si reutilizare a energiei (fiind vizat in principal un pachet de conservare si regenarare a fortei la franare)
  • Mai tarziu, FIA, GPMA si producatorii de motoare vor lucra impreuna pentru a gasi solutii de utilizare a unor motoare performante cu utilizarea mult mai eficienta a energiei (fiind posibila introducerea propulsoarelor cu combustibili alternativi).

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru