Fisker Automotive ar putea fi cumpărat de un concern din China

de Sebastian Toma
Luni, 18.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Dongfeng Motor Corp au plasat o ofertă pentru achiziţia mărcii Fisker, anunţă americanii de la Bloomberg. Reprezentanţii Fisker au confirmat faptul că au primit oferte din mai multe ţări.

Esential 350 de milioane de dolari reprezintă oferta celor de la Dongfeng Motor Corp pentru Fisker, potrivit Bloomberg.
Fisker Automotive, producătorul american de hibrizi plug-in, ar putea fi cumpărat de chinezii de la Dongfeng, informează Bloomberg. Potrivit publicaţiei americane, chinezii au oferit 350 de milioane de dolari pentru un pachet de 85% din acţiunile Fisker. Reprezentanţii Fisker spun că au primit oferte din partea mai multor părţi, din mai multe ţări, iar conducerea este în plin proces de analizare a acestor oferte. Analiştii din industrie spun că producţia modelelor Fisker ar putea fi mutată în China dacă Donfeng va câştiga licitaţia pentru marca americană.

În ciuda succesului înregistrat de Fisker Karma şi de capacităţile hibridului dezvoltat de Henrik Fisker, compania americană îşi caută un partener pentru a putea supravieţui pe piaţa auto. În decembrie 2012, cei de la Fisker spuneau că poartă discuţii cu trei potenţiali parteneri privind întocmirea unei alianţe.

La începutul lunii decembrie 2012, cei de la Fisker au fost nevoiţi să-şi întrerupă producţia, după ce furnizorul lor de acumulatori, A123 Systems, a dat faliment. Americanii aveau nevoie de cel puţin un an pentru a testa acumulatorii furnizaţi de un eventual nou furnizor.

Fisker Karma are două motoare electrice care dezvoltă un total de 408 CP şi 1.300 Nm şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 200 km/h. Pentru a mări autonomia de la 80 la 483 kilometri, Karma beneficiază de un motor 2.0 turbo alimentat cu benzină, care încarcă bateriile după ce modelul rămâne fără energie în acumulatori. Potrivit estimărilor realizate de cei de la Fisker, un şofer care parcurge 64 de kilometri zilnic cu o baterie încărcată la maximum are nevoie de 35 de litri de benzină pe lună. Mai mult decât atât, respectivul şofer va face plinul o dată la 1.609 kilometri, dacă parcurge acelaşi traseu de 64 de kilometri în fiecare zi, plecând de acasă cu bateria încărcată.

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru