Fondul Suveran al Arabiei Saudite va deține 30% din constructorul de automobile Pagani

de Alexandru Monenciu
Luni, 23.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fondul Suveran al Arabiei Saudite va achiziționa 30% din pachetul de acțiuni al constructorului italian de automobile Pagani. Familia Pagani va fi, în continuare, acționarul majoritar.

În 2020, Fondul Suveran de Investiții al Arabiei Saudite (PIF) valora nu mai puțin de 325 de miliarde de dolari. De-a lungul timpului, Fondul a investit sume importante în diverse companii americane cum ar fi Boeing, Disney, Facebook, Tesla și Lucid.

Acum, Fondul va cumpăra 30% din pachetul de acțiuni al constructorului italian de automobile Pagani. PIF va fi acționar minoritar, alături de Nicola Volpi și Emilio Petrone. În consecință, familia Pagani va fi, în continuare, acționar majoritar.

Horacio Pagani își va păstra poziția de CEO și șef al departamentului de design.

"Suntem încântați să anunțăm un parteneriat important cu PIF, un pas cheie în strategia noastră de creștere pe termen lung, care prevede investiții semnificative pentru a ne asigura că următoarele noastre modele vor continua să transmită emoții unice, indiferent de sistemul de propulsie cu care vor fi echipate," a declarat Horacio Pagani.

Detaliile financiare ale acestui nou parteneriat nu au fost date publicității.

via Pagani

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru