Formula 1 se muta in Singapore

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.01.2007
Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, doreste organizarea unui grand prix in Singapore. Negocierile sunt in toi.

Singapore este ultima tara intrata in cercul zvonisticii gazduirii unei etape de Formula 1. Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, se afla in negocieri cu doua grupuri din Singapore pentru a stabili detalii privind gazduirea unui Grand Prix. Hermann Tilke, germanul care a proiectat circuitele din Malaysia, Bahrain, Istanbul si Shanghai a conturat deja o schita a viitorului circuit. Costurile estimate pentru gazduirea unei curse de Formula 1 se ridica la aproximativ 50 de milioane de dolari, insa suma totala pe care o cheltuie turistii in timpul unei grand prix depaseste cu mult aceasta investitie.

Ecclestone a declarat: " Da, am discutat cu mai multi parteneri despre o cursa in Singapore, dar deocamdata nu am semnat nimic".

Anul trecut, Max Mosley, presedintele FIA, a declarat ca o cursa in Singapore ar fi binevenita. Ba mai mult decat atat, el a subliniat ca strazile foarte largi ale orasului sunt ideale pentru curse, avansand ideea ca un circuit nici nu este neaparat necesar.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru