Formula 1 verde

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 25.07.2006
Din cauza evolutiilor de pe piata mondiala a petrolului, in Formula 1 se cauta alternative de combustibili. Presedintele FIA, Max Mosley, a venit deja cu o solutie.
Cum pretul barilului de petrol si pretul de la pompa a benzinei se afla intr-o continua crestere, companiile din sectorul automobilistic sunt constranse sa faca bilanturi si previziuni pentru viitor.

Si in Formula 1 unde tehnologia aplicata este mult mai avansata a venit momentul ca lumea de aici sa se gandeasca la inlocuirea benzinei ca si combustibil. Presedintele FIA, Max Mosley a vorbit despre un viitor "hibrid" pentru masinile de Formula 1.

Mosley planuieste un kit special care cantareste doar 20 de kg si care va acumula energia consumata la manevrele de franare, aceasta fiind astfel utilizabila in timpul accelerarii. Tehnologia trebuie sa fie complet libera, fiecarei echipe lasandu-i libertatea sa-si studieze propiul dispozitiv ( hidraulic, electric).

Tehnologia va fi folosita in viitor si pentru modelele de strada. Se preconizeaza ca in Formula 1 va fi introdus in jurul anului 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru