Fotografii noi cu prototipul Maserati MC20: italienii testează pe traseul competiției Targa Florio

de Cornel Șocariciu
Sambata, 23.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a publicat două imagini noi cu prototipul viitorului MC20. De această dată, testele pregătite de italieni s-au desfășurat pe traseul Targa Florio, competiție câștigată de Maserati între 1937 și 1940.

În 23 mai 1940, Maserati se impunea în competiția Targa Florio alături de modelul Tipo 4CL. Era a patra victorie consecutivă a producătorului în celebra cursă siciliană.

Maserati Tipo 4CL a fost dezvoltat de Ernesto Maserati și avea la bază șasiul lui 6CM (modelul cu care italienii s-au impus în Targa Florio între 1937 și 1939) pe care a fost integrat un motor cu patru cilindri de 1.5 litri (220 de cai putere la 8.000 rpm).

Pentru a marca cei 80 de ani de la succesul obținut de Luigi Villoresi la volanul lui Tipo 4CL, italienii au pregătit un eveniment special: un program de teste cu viitorul MC20 (Maserati Corse 2020) chiar pe traseul folosit de organizatorii cursei Targa Florio.

Viitorul Maserati MC20 va fi prezentat oficial în luna septembrie, iar până în acest moment, prototipurile au trecut cu bine de testele realizate în cadrul simulatorului. Sesiunile pe drumurile publice au fost inițiate la începutul lunii martie, iar în perioada următoare vor urma și o serie de teste pe circuit.

Noul model pregătit de constructorul italian va fi echipat cu un motor dezvoltat 100% de Maserati.

Conform celor mai recente rapoarte, MC20 va miza pe un propulsor V6 biturbo capabil să dezvolte peste 600 de cai putere, resursele urmând să fie gestionate de o cutie automată cu opt trepte.

Comentarii (1)

  • Blah, blah, blah. Da' versiunea diesel, versiunea diesel cand vine?
    PS: si MC20 va avea butoane de Dodge?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru