Francezii și motorsportul: Alpine A110 o să aibă o versiune de circuit și o competiție monomarcă

de Cornel Șocariciu
Vineri, 28.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine promite o versiune de circuit pentru proaspătul A110. De asemenea, francezii vor dezvolta și o competiție monomarcă dedicată viitorului A110 Cup.

Renault a readus la viață brandul Alpine, iar primul model dezvoltat de francezi se numește A110. Planurile constructorului nu se opresc aici pentru că surse internaționale spun că Alpine A110 o să aibă o versiune de circuit, dar și un campionat monomarcă.

Compania Signatech se va ocupa de transformarea lui A110 într-un model de competiții. Astfel, viitorul model o să primească un rollcage, modificări de caroserie pentru îmbunătățirea aerodinamicii, dar și ceva putere în plus. În prezent, motorul de 1.8 litri turbo dezvoltă 252 de cai putere la 6.000 rpm, iar cuplul ajunge la 320 Nm.

Nu trebuie să uităm de masa totală a mașinii. În prezent, un Alpine A110 cântărește 1.080 de kilograme, dar în urma modificărilor, această valoare ar urma să scadă. Pe scurt, toate îmbunătățirile vor genera un model mult mai dinamic și pregătit să atace asfaltul de pe circuite.

Viitorul model francez o să concureze în cadrul A110 Cup Series, competiție care ar urma să se desfășoare pe circuite din Europa.

În acest moment nu există informații oficiale cu privire la debutul acesteia, dar zvonurile spun că în 2018 am putea asista la prima cursă.

Vă reamintim că nu este pentru prima dată când Alpine are o competiție monomarcă. Între 1985 și 1988, brandul francez a organizat Alpine GTA Europa Cup cu versiunile de circuit ale lui GTA V6 Turbo.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru