“Fulgerul” Maserati: italienii pregătesc 6 modele electrice în următorii 5 ani și anunță noul brand Folgore

de Paul Cosma
Marti, 15.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati va lansa 6 modele electrice în următorii 5 ani, toate sub un nou brand Folgore, ce înseamnă “fulger” în italiană. Pe listă se află GranTurismo, MC20, GranCabrio, Grecale, Quattroporte și Levante.

Maserati intenționează să lanseze nu mai puțin de 13 modele noi până la sfârșitul anului 2024, iar pentru unele dintre ele a început deja campaniile de marketing.

Potrivit ultimelor informații venite dinspre Bologna, italienii au planuri și în ceea ce privește electrificarea. Până în 2025, Maserati va lansa 6 modele electrice, toate sub noul brand Folgore, ce înseamnă “fulger” în italiană.

Viitoarele vehicule cu emisii zero de la Maserati vor fi echipate cu trei motoare electrice: unul pe puntea față și două pe roțile spate. Toate cele 6 mașini vor beneficia de baterii cu capacitatea de 100 kWh.

Pe lista Maserati se află viitoarea generație GranTurismo, cu versiune electrică în 2022, MC20 electric (2022), GranCabrio și SUV-ul Grecale în 2023, plus Quattroporte și Levante în 2024.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Corocsenie Adrian
    Era si timpul ! Aveau o gama mult prea depasita la preturile pe care le cer pe ele astazi.
    1 1
  • astia ca si Mercedes sunt tampiti la cap. De ce ai vrea sa faci un nou BRAND in care trebuie sa bagi o gramada de bani sa il promovezi doar pentru ca e electric. Chiar si VW a gesit-o cu ID-urile lor. Nu e mai simplu la PSA unde ai aceeasi masina si cu motor termic sau cu cel electric. Toata lumea stie ce e un Peugeot 2008, acum fiecare isi cumpara ce ii place si ce isi permite.Pe cand la Mercedes ce va mai fi de clasa A, C ... cand toate masinile vor fi electrice?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru