Gala in Raliul Noii Zeelande

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 20.11.2006
Raliul Noii Zeelande a tras linia in Campionatul Mondial. Fara Leob, Gronholm a castigat lejer, iar prezenta inedita a lui Valentino Rossi a adus senzatie si spectacol.
Cu o etapa inainte de finalul Campionatului Mondial de Raliuri situatia clasamentelor a fost deja stabilita.

Daca in ceea ce priveste clasamentul pe piloti, lucrurile sunt clare, Sebastien Loeb fiind incoronat neoficial campion mondial, in raliul disputat in acest weekend in Noua Zeelanda a fost stabilita echipa care a luat marele trofeu. Kronos, echipa lui Loeb, nu a fost asa interesata de cucerirea acestui titlu iar campionul mondial nu a fost folosit in cel mai vechi raliu din emisfera sudica.

In lipsa francezului, victoria a revenit marelui sau rival, finlandezul Marcus Gronholm, care a castigat 12 din cele 17 speciale. Echipa sa BP Ford a devenit campiona mondiala a acestui sezon, dupa 27 de ani in care constructorul american nu a mai luat aceasta distinctie.

Desfasurarea raliului a avut un caracter de gala, la start luand parte si septuplul campion mondial la motociclism, Valentino Rossi, care a reusit sa termine cursa pe pozitia 11 din cei 43 de piloti care au concurat. Ultima etapa va avea loc la inceputul lui decembrie in Tara Galilor.


Clasamentul etapei:
1. M. GRONHOLM (FIN) 10 p
2. M. HIRVONEN (FIN) 8p
3. M. STOHL (Aus) 6 p
4. X. PONS (Spa) 5 p
5. D. SORDO (Spa) 4 p
6. P. SOLBERG (Nor) 3 p

Clasamentul general:
1. S. LOEB (Fra) 112 p
2. M. GRÖNHOLM (Fin) 101 p
3. M. HIRVONEN (Fin) 65 p
4. D. SORDO (Spa) 47 p
5. M. STOHL (Aus) 46 p
6. P. SOLBERG (Nor) 34 p

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru