Grand Prix in Polonia?

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 21.09.2006
Polonia va construi un circuit de Formula 1 la Gdansk. Polonezilor le-a ramas sa astepte decizia lui Bernie Ecclestone pentru introducerea circuitului in Marele Circ.
Marele Premiu al Poloniei poate suna ca o gluma buna, dar spre deosebire de cazul Bulgariei, care se pare ca este doar un zvon, polonezii au un proiect pentru construirea unui circuit de Grand Prix-uri.

Implicarea Poloniei in Formula 1 nu mai este atat de intamplatoate dupa ce pilotul Robert Kubica a demonstrat ca este un talent promitator pentru Marele Circ. Locatia circuitului de Formula 1 se pare ca va fi la Gdansk, port la Marea Baltica, oras cu circa un milion de locuitori si cu o economie dezvoltata.

Circuitul va fi construit la zece kilometri de oras, in regiunea Danzig, suprafata lui va fi de 450 acri. Primarul din Gdnask a propus o suma de investitii de 200 milioane dolari, suficient pentru construirea unui circuit performant de Formula 1.

Extinderea Formulei 1 in afara Europei ar putea fi o piedica in alegerea viitorului circuit pentru Marele Circ, dar pozitia Poloniei in fostul bloc comunist poate sustine cauza acestei tari in vederea organizarii unui Grand Prix.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru