Harta trecerilor de pietoni periculoase din Bucureşti: cartierul Drumul Taberei e în fruntea clasamentului anului 2013

de Mircea Meșter
Marti, 19.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă locuiţi în Bucureşti, harta interactivă prezentată de prietenii noştri de la RCA-ieftin.ro vă arată care sunt trecerile de pietoni la traversarea cărora trebuie o doză dublă de atenţie. Ca pietoni sau şoferi.

Esential 3704 accidente au avut loc în Bucureşti în 2012. Peste 500 dintre acestea au avut loc din cauza pietonilor care traversează neregulamentar sau a şoferilor neatenţi la trecerile de pietoni.
Există unele treceri de pietoni pe care unii dintre noi traversează zilnic şi care sunt adevărate pericole publice. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de prietenii noştri de la RCA-ieftin.ro, care au realizat o hartă interactivă a "zebrelor" care au făcut cele mai multe victime în capitală. 

DRUMUL TABEREI, PUNCT NEVRALGIC

Conform analizei accidentelor petrecute pe trecerile de pietoni în Bucureşti în anul 2013, cele mai periculoase două astfel de puncte se află în cartierul Drumul Taberei, în intersecţia Bulevardul Timişoara-Strada Romancierilor şi în zona Tricodava, acolo unde se întâlnesc străzile Braşov şi 1 Mai. Dacă aici au avut loc câte cinci accidente soldate cu câte şase răniţi, nici intersecţiile strada Luică-strada Reşiţa şi Calea Dorobanţi-strada Washington nu stau foarte bine, aici având loc accidente în urma cărora au fost rănite 5.

respectiv 4 persoane.

Conform datelor primite de la Poliţia Rutieră Română, în primele 8 luni ale acestui an s-au produs în jur de 4.500 de accidente auto, România devenind astfel a treia ţară din Europa în funcţie de rata de decese rutiere.

RCA-ieftin.ro
Harta interactivă a trcerilor periculoase de pietoni este disponibilă AICI, orice şofer sau pieton având posibilitatea de a contribui la completarea acesteia printr-un mesaj pe pagina de Facebook a celor de la RCA-ieftin. Mesajele, harta completată şi eventualele soluţii propuse vor fi ulterior transmise autorităţilor, pentru ca acestea să ia măsuri care să crească siguranţa în aceste zone periculoase ale Bucureştiului.

UN ORAŞ PERICULOS PENTRU PIETONI

Bucureştiul este cel mai descoperit oraş din punctul de vedere al numărului de accidente, densitatea locuitorilor fiind garantul unui număr foarte mare de accidente. Astfel, în capitală au avut loc în medie 10 accidente rutiere în fiecare zi în cursul anului 2012, acestea soldându-se cu 80 de morţi, 945 de răniţi şi cu alte 3.388 de persoane rănite uşor.

Doar traversarea neregulamentară a adunat 333 dintre accidentele grave, în timp ce neacordarea priorităţii de trecere pietonilor a stat la baza altor 171 de accidente petrecute în cel mai mare oraş al ţării.

via RCA-ieftin.ro

Comentarii (3)

  • Cred ca ar fi de luat in seama in ceea ce priveste gradul de pericol si trecerile de pietoni de la iesirea din Bucuresti pe Soseaua Oltenitei, la intrarea in Popesti Leordeni. Sunt total neluminate!
    2 0
  • In Popesti este raiul ghilbanilor si al ciobanilor ce pretentii ai de la primarie sa mai si ilumineze gropile si drumul care arata ca dupa razboiul atomic.Nu sunt in stare sa asfalteze in 2013 strazile lasa oamenii sa traiasca ca in evul mediu cand ploua e dezastru acolo, este adevarat ca si oamenii isi merita soarta nu fac absolut nimic.
    2 0
  • stefan
    Tinand cont ca bucurestenii traverseaza pe rosu de fata cu politia e si normal sa ajunga la spital sau la morga.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru