Hibrizi in Formula 1?

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 18.08.2006
Dupa ce Lexus, divizia de lux a celor de la Toyota, a aliniat la startul unei curse de 24 de ore un model hibrid, japonezii se gandesc deja la un monopost ecologic.

Toyota si Lexus au reusit sa introduca la startul singurei cursa de 24 de ore care se desfasoara in Japonia un model hibrid: 450h. Intrecerea de pe Tokachi International Speedway din Hokkaido nu a reprezentat un succes de senzatie a modelului sport hibrid, insa locul al 17-lea din 33 de echipaje ajunse la final este o realizare prin simplul fapt ca modelul a trecut cu bine linia de sosire.

In orice caz, acest eveniment le-a dat idei celor de la Toyota, inginerii niponi colectand fara intrerupere informatii despre comportamentul motorului hibrid in cursa. De fapt, scopul japonezilor este de a transfera tehnologia hibrida in Formula 1, lucru care ar satisface perfect cererile lui Max Mosley: consum redus prin sisteme ecologice. Nimeni nu stie insa daca acest lucru le-ar permite japonezilor sa castige mai multe puncte in Marele Circ.

Oricum, daca acest lucru va deveni realitate, ne putem astepta si la o avalansa de motoare diesel in competitia regina a motorsportului, dupa succesul inregistrat de Audi in acest an, la Le Mans.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru