Honda NSX Type S anunță finalul de carieră al celebrului model sport japonez

de Alexandru Monenciu
Marti, 03.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a publicat o imagine teaser cu viitoarea NSX Type S. Aceasta marchează finalul producției actualei generații NSX și va fi replicată în 350 de exemplare.

Honda NSX a fost, fără îndoială, una dintre cele mai emblematice modele nipone ale anilor '90. O mașină sinonimă cu legendarul pilot brazilian Ayrton Senna care, de altfel, s-a și implicat în procesul de dezvoltare.

În 2016, după o pauză de 11 ani, Honda NSX a revenit în lumina reflectoarelor. A doua generație a primit mai multe recunoașteri de la publicații auto cu greutate, fiind desemnată inclusiv "Mașina de performanță a anului 2016" de către Road & Track.

Producția actualului NSX va ajunge la final în decembrie 2022, iar Honda vrea să marcheze momentul cu o ediție limitată NSX Type S. Primele imagini teaser cu aceasta tocmai au fost publicate de producătorul nipon de automobile.

Noua Honda NSX Type S va fi prezentată la finalul lunii august cu performanțe îmbunătățite și un design exterior ușor schimbat.

Producția va fi limitată la doar 350 de exemplare, 30 dintre acestea fiind rezervate pentru piața din Japonia și 300 pentru publicul din Statele Unite ale Americii.

via Honda

Comentarii (1)

  • bla bla
    N-am înțeles dc nu are succes acest model. E practic un hibrid de performanta, gen Porsche 918, McLaren P1, LaFerrari, la bani mult mai putini. Sigur, interiorul nu e la nivel de mașină de 150-200k euro, dar performantele sunt peste orice supercar in aceasta categorie de preț(cu excepția noului 911 turbo)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru