Honda vrea să stabilească noi recorduri pe o serie de circuite din Europa: Jenson Button se află pe lista piloților implicați în proiect

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 28.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda vrea ca noua generație Type R să stabilească o serie de recorduri pe câteva dintre circuitele cu tradiție din Europa. La volanul Hot Hatch-ului nipon se vor afla piloți de top, iar Jenson Button a fost anunțat liderul "plutonului'.

În 2016, Honda Civic Type R a stabilit noi timpi de referință pe 5 circuite importante din Europa (Silverstone, Spa-Francorchamps, Monza, Estoril și Hungaroring). Matt Neal, Norbert Michelisz, Rob Huff, Tiago Monteiro și Bruno Correia au fost piloții selectați în 2016 pentru a pilota pe cele 5 circuite amintite mai sus.

Acum, Honda pregătește un proiect asemănător. Pentru moment, japonezii au anunțat doar 3 circuite cu tradiție în Europa (Silverstone, Spa-Francorchamps și Estoril), dar lista va fi completată în scurt timp. De asemenea, producătorul nipon a publicat și o listă parțială cu piloții care se vor urca la volanul noului Type R.

Jenson Button, fostul pilot de Formula 1, Tiago Monteiro și Esteban Guerrieri, piloți angeranți în campionatul WTCR și Bertrand Baguette, belgianul din NSX Super GT vor încerca să stabiliească noi timpi de referință. Honda va lansa exemplarul implicat în acest proiect (Time Attack Civic Type R) în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Noua generație Honda Civic Type R are un motor de 2.0 litri care produce 320 de cai putere la 6.500 rpm și 400 Nm între 2.500 și 4.500 rpm.

Viteza maximă este de 272 km/h, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.7 secunde. În România, versiunea Civic Type R GT are un preț de pornire de 39.500 de euro cu TVA

Comentarii (2)

  • someone
    era mai frumos daca scriati " jenson button, fostul campion de f1 "
    8 1
  • Andrei
    Te asteptai sa lase un amator sa piloteze masina?
    Nu ti se pare logic sa puna un pilot care sa poata pune in valoare performantele masinii?
    Just sayng...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru