Hongqi S9: hypercar venit din China, cu design italian și 1.400 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Marti, 20.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Silk-FAW au prezentat versiunea de producție a hypercar-ului Hongqi S9. Designul este semnat de celebrul Walter De Silva, iar sistemul de propulsie hibrid dezvoltă în total 1.400 de cai putere.

În urmă cu doi ani, constructorul chinez de automobile Silk-FAW a venit la Frankfurt cu două concepte care au atras toate privirile. Unul dintre ele a fost Hongqi S9, un hypercar cu sistem de propulsie hibrid și design italian.

Acum, producătorul asiatic a prezentat lumii întregi versiunea de producție care va fi replicată în doar 99 de exemplare. Primele vor ajunge la viitorii clienți în 2022, iar prețul unui exemplar pornește de la 1.45 milioane de dolari.

Designul noului Hongqi S9 este semnat de Walter De Silva, vice-președintele departamentului de design de la Silk-FAW. Tot el a desenat modele precum Audi R8, Lamborghini Egoista sau varianta modernă a lui Volkswagen Scirocco.

Hypercar-ul este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, compus dintr-un motor V8 și trei unități electrice. Ansamblul dezvoltă în total 1.400 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în doar 1.9 secunde. Viteza maximă este de 400 km/h.

via Silk-FAW

Comentarii (1)

  • Cantonezu'
    Faw e firma aia care era cat pe ce sa cumpere saptamana asta marca Iveco dar s-a bagat statul italian?
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru