Hyundai a repornit producția din Cehia după trei săptămâni: Skoda menține suspendarea producției până pe 27 aprilie

de Paul Cosma
Miercuri, 15.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a devenit primul producător care a repornit producția din Cehia, după o inactivitate de 3 săptămâni. În schimb, Skoda a decis să mențină suspendarea producției din Cehia până pe 27 aprilie, în timp ce joint-venture-ul Toyota – Peugeot ar urma să reia activitatea pe 4 mai.

Constructorii auto încep să reia treptat producția din Europa, oferind și primele semnale că industria poate reveni la normalitate.

Hyundai este primul producător care a reînceput să producă mașini în Cehia, după o pauză de 3 săptămâni. Un alt semnal pozitiv a fost transmis de Continental, a cărui fabrică de 5,000 de angajați a repornit parțial producția în această săptămână.

În schimb, Skoda (cel mai mare exportator din Cehia) va menține suspendarea producției până pe 27 aprilie. Compania TPCA, un joint-venture între Toyota și Peugeot, ar urma să reia activitatea în această țară pe 4 mai.

Industria auto din Cehia contribuie cu 10% la PIB-ul țării și reprezintă 25% din exporturile totale, având un total de 150,000 de angajați.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru