Hyundai lansează Staria Lounge Camper, un rival pentru Volkswagen California

de Tiberiu Safta
Miercuri, 20.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a publicat imagini cu o variantă camper van a monovolumului Staria. Noul model poate fi considerat un rival pentru Volkswagen California și Mercedes-Benz Clasa V Marco Polo. Acesta este disponibil doar în Coreea de Sud.

Constructorul sud-coreean a prezentat, anul trecut, noul monovolum cu un design futurist, Staria. Până acum, modelul era disponibil în trei versiuni de caroserie: una normală pentru pasageri, una comercială și a treia ca un microbuz de școală. La acestea se adaugă o nouă variantă camper van, numită Lounge Camper.

Noul model este un rival direct pentru Volkswagen California sau chiar pentru Mercedes-Benz Clasa V Marco Polo. Staria Lounge Camper este bazat pe linia de echipare de top Signature, disponibilă în Europa la prețul aproximativ de 56.000 de euro. Acoperișul mărit și retractabil este primul element care iese în evidență, precum și o mică extensie laterală în care este ascunsă o copertină retractabilă.

În total, noul model măsoară 2095 de milimetri în înălțime, ceea ce înseamnă că mașina poate încăpea cu ușurință inclusiv în parcările subterane. Campervan-ul este disponibil în două versiuni. Prima se numește Camper 11 și are 11 scaune în total, iar a doua, numită Camper 4 vine, așa cum reiese din nume, cu 4 scaune în total.

La ambele modele, scaunele din spate pot fi rabatate la nivel plat. În această poziție scaunele se transformă într-un pat pentru două persoane. În acoperișul extensibil există o pereche de saltele care poate acomoda încă două persoane.

Versiunea cu 4 scaune este dotată cu multe elemente casnice precum: frigider, chiuvetă, un rezervor de apă și un rezervor pentru deșeuri, un duș detașabil, o masă pliabilă și compartimente de depozitare pentru tacâmuri. Geamurile sunt echipate și cu perdele, iar funcțiile mașinii sunt controlate dintr-un ecran pliabil, care măsoară 12.1 inch. Scaunele sunt colorate în maro în standard. Pentru versiunea cu 11 locuri, ele pot fi vopsite în negru.

Surprizele continuă și la exterior, acolo unde copertina retractabilă are integrate lumini LED. În partea din spate avem o masă retractabilă, două scaune pliabile, o plasă pentru ușa din spate și o sursă de alimentare externă.

Sub capota lui Starex Lounge Camper găsim motorul diesel CRDI turbo de 2.2 litri, care dezvoltă 177 de cai putere și un cuplu de 430 de Nm.

Puterea este transmisă către roțile din față cu ajutorul unei cutii de viteze automate cu 8 trepte. Opțional, este disponibilă și tracțiune integrală.

Cu ocazia prezentării acestui model, Hyundai a mai lansat și varianta Lounge Limousine, un model destinat oamenilor de afaceri. Acesta este echipat cu 7 sau cu 9 scaune, un acoperiș mărit cu 205 milimetri și cu trepte laterale electrice și automate.

Noile modele sunt disponibile doar în Coreea de Sud pentru moment. Prețul de pornire pentru modelul cu 11 locuri este echivalentul a 37.000 de euro, în timp ce prețul pentru versiunea cu 4 locuri pleacă de la echivalentul a 51.300 de euro.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Coreenii astia sunt ei mai mici de felul lor, dar tot nu cred ca incap 11 acolo.
    0 1
  • Încap… mai pe rând ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru