Hyundai vrea să lanseze un vehicul electric zburător în 2028

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic de automobile intenționează să lanseze un vehicul electric zburător, pentru transportul pasagerilor, în 2028. Acesta va fi dezvoltat pe baza conceptului S-A1 prezentat de Hyundai anul trecut la CES.

Sud-coreenii de la Hyundai vor să-și facă simțită prezența în segmentul mobilității aeriene și intenționează să lanseze un vehicul electric zburător, pentru transportul pasagerilor, în 2028. După 2030, compania vrea să dezvolte un serviciu de "ride-hailing" în jurul acestui tip de vehicule.

Viitorul vehicul zburător al mărcii va decola și ateriza vertical. Recent, Hyundai și-a restructurat divizia de mobilitate urbană aeriană într-o companie nouă, denumită Supernal. Din câte se pare, aceasta se va ocupa de coordonarea proiectului.

Vehiculul zburător electric va fi bazat pe conceptul S-A1 pe care Hyundai l-a prezentat anul trecut în cadrul CES. Acesta are o autonomie de 100 de kilometri, poate zbura la o altitudine cuprinsă între 300 și 600 de metri și poate transporta patru pasageri și un pilot. Fiind electric, o încărcare completă durează între 5 și 7 minute.

Hyundai intenționează chiar să construiască un prototip de "vertiport" (platformă destinată aterizării și decolării acestui vehicul), anul viitor, în Marea Britanie.

via Autoexpress

Comentarii (1)

  • pai cum?
    nu e TDI?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru