Îmbunătăţiri pentru Aston Martin Vanquish şi Rapide S: cutie ZF cu 8 trepte, suspensii revizuite, interioare noi

de Mircea Meșter
Miercuri, 06.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Transmisia automată cu 6 trepte de pe modelele Aston Martin iese din schemă începând cu această toamnă. Ea va fi înlocuită de una semnată ZF care beneficiază de 8 rapoarte şi îmbunătăţeşte performanţele şi consumul.

Esential 3.8 secunde este timpul de care are nevoie Astn Martin Vanquish cu transmisie automată cu opt trepte pentru 0-100 km/h. Acesta devine astfel cel mai rapid model Aston din istorie.
10% este îmbunătăţirea la nivel de consum adusă de noua transmisie cu opt trepte semnată ZF.
Aston Martin a anunţat oficial astăzi faptul că modelele Vanquish (Coupe şi Volante) şi Rapide S le oferă clienţilor un nou tip de transmisie automată, mult mai performantă decât anterioara. Semnată de ZF, noua cutie de viteze beneficiază de opt trepte de viteze şi îmbunătăţeşte sensibil atât performanţele, cât şi consumul modelelor Aston Martin. Numele sub care va fi cunoscută în nomenclatorul de opţiuni Aston este Touchtronic III.

În comparaţia cu vechea transmisie automată de pe aceste modele - una cu doar şase rapoarte şi care avea la activ peste 8 ani de carieră de piaţă, noua cutie semnată ZF reuşeşte să ducă Aston Martin Vanquish de la 0 la 100 km/h în doar 3.8 secunde, în timp ce Rapide S îşi îmbunătăţeşte cartea tehnică, ajungând la 4.4 secunde pentru 0-100 km/h.

În ambele cazuri, progresul este de 0.5 secunde faţă de versiunea automată anterioară. În plus, Vanquish devine cu această ocazie cel mai rapid Aston de serie din istorie.

Nici cifrele de consum şi emisii nu au scăpat nealterate. Îmbunătăţirea este de circa 10%, astfel că Vanquish afişează acum un consum mediu mixt de 12.8 litri/100 km, în timp ce Rapide S vine cu 12.9 litri/100 km.

Aston Martin Vanquish le oferă de acum clienţilor posibilitatea de a alege un interior vişiniu.

Alte schimbări: motor, suspensii, opţiuni

Pe lângă modificările legate de cutia de viteze, motorul V12 de 5.9 litri care are o vârstă de 10 ani şi se află sub capotele celor două modele a fost şi el îmbunătăţit. Primeşte 3 CP în plus pe Vanquish (acum 576) şi pe Rapide S (acum 560), cuplul maxim al ambelor modele urcând cu 10 Nm până la 630 Nm.

Schimbările operate celor două modele nu s-au oprit aici, inginerii Aston Martin anunţând un sistem DSC modificat pentru a lucra perfect cu noua cutie, suspensii mai rigide pentru Vanquish, frâne mai mari pe faţă pentru Rapide S şi o serie de elemente estetice adiţionale care pot fi comandate din această toamnă din catalog: jante din aliaj cu 10 spiţe, culori noi - implicit Diavolo Red, vopsea văzută pentru8 prima dată pe V12 Zagato, noi texturi pentru pielea de pe scaune şi opţiuni suplimentare pentru ambianţa interioară.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru