Incendiile auto pot fi stinse acum cu o "pătură" special dezvoltată de o companie norvegiană

de Alexandru Monenciu
Marti, 11.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie norvegiană a lansat pe piață o pătură specială care poate stinge incendiile auto. Aceasta este disponibilă în două variante, Standard și Pro, aceasta din urmă putând fi refolosită de până la 30 de ori.

O mașină poate fi cuprinsă de flăcări din diverse cauze: de la o improvizație la sistemul electric, până la bateriile mașinilor cu zero emisii. Extinctorul nu trebuie să lipsească din dotarea niciunui autovehicul, însă o companie norvegiană are o alternativă.

Este vorba despre o pătură special dezvoltată, care odată trasă peste mașină, reduce aproape la zero oxigenul care întreține focul. Totodată, pătura în cauză împiedică majoritatea substanțelor nocive, rezultate în urma unui incendiu, să fie eliberate în aer.

În cazul unei mașini electrice, bateriile litiu-ion pot arde și fără oxigen, astfel că în cazul lor pătura ține doar focul sub control până la sosirea pompierilor.

Potrivit celor de la Bridgehill, pătura are o lungime de 8 metri și o lățime de 6 metri. Aceasta poate acoperi o mare varietate de mașini, iar utilizatorul trebuie doar să o întindă pe jos și mai apoi să o tragă peste mașina cuprinsă de flăcări. Nu este foarte ușor, având în vedere că are o greutate de 28 de kilograme.

Mașina trebuie acoperită cel puțin 20 de minute și, susțin producătorii, cel mai bine ar fi ca pătura să fie mai apoi îndepărtată de pompieri.

Dispozitivul norvegienilor este disponibil în două variante: Standard și Pro.

Aceasta din urmă poate fi refolosită de până la 30 de ori, susțin aceștia, fiind potrivită pentru pomperi, spre exemplu.

via Bridgehill

Comentarii (1)

  • woow, cool. ar trebui acceptata ca echipament standard la masinile de pompieri
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru