India si Portugalia pe harta F1?

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.01.2007
Formula 1 isi continua expansiunea in Asia. Acum India se preagateste sa primeasca vizita Marelui Circ.

Invazia Formulei 1 in Asia continua. Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, este increzator ca unul din cele mai mari orase ale Indiei, Delphi, este cel mai potrivit loc pentru a gazdui o cursa a Marelui Circ. Cu Turcia, Bahrain, Malaysia, Japonia si China deja inscrise pentru noul sezon si cu Singapore, Coreea de Sud si India pe punctul de a sustine propriile Grand Prix-uri, Asia va egala Europa la numarul de curse.

Exista surse care afirma ca Formula 1 se poate intoarce si in Portugalia, tara care a sustinut astfel de evenimente la Estoril din 1984 pana in 1997. Portugalia a fost exclusa din circuitul Formulei 1 pentru ca nu a putut sa suporte costurile imbunatatirii vechiului circuit. Noul complex portughez va costa 250 de milioane de dolari si va include un hotel de 5 stele, mai multe apartamente si un centru tehnologic.

In ciuda ambitiilor sale, Portugalia va avea dificultati in a-l convinge pe Ecclestone sa aleaga inca o destinatie europeana in calendarul, si asa foarte incarcat, al Formulei 1.

Germania si Italia au pierdut fiecare cate o cursa din calendar in ultimul timp ce Belgia primeste vizita Marelui Circ odata la doi ani. S-a inaintat si ideea ca Anglia sa fie nevoita sa alterneze cu Franta in anii ce vor urma.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru