Ineos Fusilier: primul model electric al mărcii off-road seamănă izbitor cu G-Klasse

de Silvian Irimia
Sambata, 24.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După lansarea modelelor Grenadier și Quartermaster, Ineos aduce în prim plan și un al treilea model. Numit Fusilier, este o variantă compactă a lui Grenadier, complet electric, cu un design care seamănă izbitor cu cel al lui Mercedes-Benz Clasa G.

Ineos a dezvăluit primul său vehicul complet electric, numit Fusilier, dar nu a renunțat complet la motoarele cu ardere internă. Noul său vehicul off-road, care urmează modelele Grenadier și Quartermaster, va fi de asemenea oferit cu un motor de tip range extender.

Fusilier este ușor mai mic decât primul model al companiei, Grenadier, și va fi propulsat exclusiv de motoare electrice, dar poate fi echipat cu ceea ce compania descrie drept un motor mic benzină pentru a încărca bateriile atunci când nu este disponibilă o priză.

Deși configurația nu este unică, este de succes și a fost folosită de Audi RS Q e-tron, care a ocupat recent primul loc în raliul Dakar.

Ineos spune că Fusilier folosește o „platformă personalizată stil skateboard", peste care a fost adăugat un corp de oțel cu uși de aluminiu. Compania nu a dezvăluit încă performanțele, dar vara trecută a spus că platforma sa electrică ar putea oferi până la 400 de kilometri autonomie.

La fel ca și modelul Grenadier, Fusilier a fost dezvoltat cu ajutorul Magna, în Austria.

Compania are o vastă experiență cu vehicule off-road și produce modelul Mercedes-Benz G-Class. De aici și asemănările izbitoare. De asemenea, Ineos a fost selectat de Volkswagen pentru a dezvolta viitoarele vehicule off-road electrice pentru brandul Scout.

Compania afirmă că Fusilier va fi supus unui program extins de teste, inclusiv încercări pe muntele Schöckl. După finalizare, producția va avea loc la facilitățile Magna din Graz. Vara trecută, producătorul auto a anunțat că vehiculul său off-road electric este programat pentru lansare în 2026.

Comentarii (3)

  • Și cu Uaz.tipului chiar îi place ceea ce face și nu o face pentru bani. Respect
    1 4
  • alooo jurnalistii lu' peste
    facilitățile Magna din Graz, offf, ma doare capul.

    profesionalizati-va ba odata, nu mai fiti doar niste traducatori de balta penibili. pe-ni-bili!

    facility din engleza nu are nicio legatura cu facilitatea romaneasca, care inseamna inlesnire, avantaj, usurare.
    8 1
  • Că ne convine sau nu, semantica tinde să devină convergentă datorită globalizării. De exemplu, câți români mai știu că siliciu și silicon sunt două chestii diferite în limba noastră?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru